Χωρίς σύνεση και αντίθετα με τη διπλωματία γίνεται η αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, δήλωσε η αρχηγός του Καλού Κόμματος της Τουρκίας, Μεράλ Ακσενέρ, κατηγορώντας τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον χαρακτηρισμό «πραξικοπηματίας» που χρησιμοποιεί για τον στρατάρχη Χαφτάρ.

«Δεν είμαι εναντίον»

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της, η Μεράλ Ακσενέρ είπε ότι «δεν είμαι εναντίον της αποστολής στρατευμάτων για τη διατήρηση της ειρήνης».

«Αυτό στο οποίο αντιτίθεμαι είναι ότι γίνεται χωρίς σύνεση. Αυτό στο οποίο αντιτίθεμαι είναι ότι γίνεται κατά τρόπο που αντιβαίνει στη διπλωματία. Αυτό στο οποίο αντιτίθεμαι είναι ότι το κάνετε αγνοώντας τη ζωή των στρατιωτών μας», ανέφερε η Ακσενέρ.

«Ειρηνευτικές δυνάμεις»

Η ηγέτιδα του Καλού Κόμματος είπε ακόμη: «Αν στέλνετε στρατεύματα στη Λιβύη, θα είστε αρκετά διπλωματικοί, ώστε να το κάνετε αντικειμενικά. Δεν μπορείτε να στείλετε στρατεύματα λέγοντας ‘Πραξικοπηματία, ποιος είσαι εσύ;’ Θα πείτε ‘Στέλνουμε ειρηνευτικές δυνάμεις για την αποτροπή συγκρούσεων μεταξύ των μερών στη Λιβύη’».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο