Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη: Στην Τουρκία έσπευσε ο Σάρατζ μετά το «ναυάγιο» στη Μόσχα

Λιβύη: Στην Τουρκία έσπευσε ο Σάρατζ μετά το «ναυάγιο» στη Μόσχα

Οπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Σάρατζ είχε συνομιλίες με τον αμερικανό πρεσβευτή, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, στην Άγκυρα.

Στην Κωνσταντινούπολη έσπευσε αμέσως μετά το ναυάγιο των συνομιλιών για τη Λιβύη, στη Μόσχα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Εκεί, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, είχε συνομιλίες με τον αμερικανό πρεσβευτή, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, στην Άγκυρα.

Νωρίτερα, οργισμένος μετά την απόφαση του στρατάρχη Χαφτάρ, ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ισχυρίστηκε τα εξής: «Θα δώσουμε ένα μάθημα στον Χαφτάρ, αν δεν σταματήσει την επίθεση».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η απόφαση του στρατηγού Χαφτάρ «δείχνει ποιος θέλει πόλεμο και ποιος θέλει ειρήνη».

«Η απόφαση του Χαλίφα Χάφταρ να μην υπογράψει την συμφωνία εκεχειρίας με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης δείχνει ποιος θέλει πόλεμο και ποιος θέλει ειρήνη στην χώρα» δήλωσε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Αγκυρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία έκανε ό,τι μπορούσε για να διασφαλίσει μία εκεχειρία, προσθέτοντας ότι, εάν ο Χάφταρ συνεχίσει να ενεργεί με τον τρόπο αυτόν, η σύνοδος κορυφής για την Λιβύη που σχεδιάζεται να διεξαχθεί στο Βερολίνο την Κυριακή δεν θα έχει νόημα.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024