Στην αντεπίθεση πέρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, μετά τον σάλο από την απόφασή του να συμμετέχει ως κριτής στην επιτροπή του τηλεοπτικού σόου «Your face sounds familiar».

Με νέο βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ενημερώνει τους ακολούθους του για μια εκδήλωση που έκανε (προσφάτως!) στις 11 Δεκεμβρίου με τίτλο «όταν οι καλλιτέχνες αλλάζουν τον κόσμο» και στη συνέχεια για την θετική έκβαση του αιτήματός του προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο όρος «Πολιτισμός» να επιστρέψει στον τίτλο του Χαρτοφυλακίου της αρμόδιας επιτρόπου.

Σε κείμενο με το οποίο συνοδεύει την ανάρτηση του βίντεο ο ευρωβουλευτής γράφει:

«Ο όρος «Πολιτισμός» στον τίτλο του Χαρτοφυλακίου της Μαρίγια Γκάμπριελ

Παράλληλα με την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης « Όταν οι Καλλιτέχνες Αλλάζουν τον Κοσμό» που πραγματοποιήσαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, άλλη μία θετική εξέλιξη σημειώθηκε πρόσφατα στη σφαίρα του πολιτισμού: ύστερα από αίτημά μας προς την Πρόερδο της Ευρωπαϊκής Επιτρόπης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την Επίτροπο, Μαρίγια Γκάμπριελ, ο όρος «Πολιτισμός» επιστρέφει στον τίτλο του Χαρτοφυλακίου. Σκοπός μας πλέον είναι να διασφαλίσουμε ότι ο πολιτισμός θα αντικατοπτρίζεται ουσιαστικά και στο έργο της Επιτροπής».

Ο Αλέξης Γεωργούλη κλείνει το βίντεο τονίζοντας, ότι «η ουσιαστική εκπροσώπηση του πολιτισμού γίνεται μόνο με πράξεις».

View this post on Instagram

Παράλληλα με την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης « Όταν οι Καλλιτέχνες Αλλάζουν τον Κοσμό» που πραγματοποιήσαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, άλλη μία θετική εξέλιξη σημειώθηκε πρόσφατα στη σφαίρα του πολιτισμού: ύστερα από αίτημά μας προς την Πρόερδο της Ευρωπαϊκής Επιτρόπης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την Επίτροπο, Μαρίγια Γκάμπριελ, ο όρος «Πολιτισμός» επιστρέφει στον τίτλο του Χαρτοφυλακίου. Σκοπός μας πλέον είναι να διασφαλίσουμε ότι ο πολιτισμός θα αντικατοπτρίζεται ουσιαστικά και στο έργο της Επιτροπής. @alexis_georgoulis_ #europeancommission #culture #europeanparliament #artsempower ————— Another positive development in the field of culture followed the successful realisation of our event titled “When Artists Change the World” at the @europeanparliament. After our request to the President of the @europeancommission Mrs. @ursulavonderleyen and the Commissioner Mrs. Mariya Gabriel, the term “Culture” was eventually included at the title of the Directorate – General. From now on, our goal is to make sure that this change will also be reflected in the works of the Commission.

A post shared by Georgoulis Alexis (@georgoulisalexis_ep) on

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr