
Η Δανία θα μεταφέρει μέρος των στρατευμάτων της από το Ιράκ στο Κουβέιτ
Εκ των συνολικά 130 στρατιωτών, που αριθμεί η αποστολή της Δανίας, 30 με 40 Δανοί στρατιώτες θα παραμείνουν στην αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ στο δυτικό Ιράκ, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να μετακινηθούν στο γειτονικό Κουβέιτ.
Η Δανία θα μεταφέρει προσωρινά τα μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών της από το Ιράκ στο γειτονικό Κουβέιτ για λόγους ασφαλείας, δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν.
«Η απόφαση αυτή βασίζεται στις συστάσεις από τη στρατιωτική ηγεσία (της Δανίας)», είπε η Φρεντέρικσεν σε δημοσιογράφους.
Εκ των συνολικά 130 στρατιωτών, που αριθμεί η αποστολή της Δανίας, 30 με 40 Δανοί στρατιώτες θα παραμείνουν στην αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ στο δυτικό Ιράκ, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να μετακινηθούν στο γειτονικό Κουβέιτ.
«Πρόκειται για μια προσωρινή μετακίνηση», επισήμανε η επικεφαλής της δανέζικης κυβέρνησης.
Η απόφαση ελήφθη μετά την επίθεση με πυραύλους του Ιράν εναντίον βάσεων στο Ιράκ.
Δεν υπήρχαν νεκροί Δανοί από τις επιθέσεις
Κανένας Δανός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε στις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της βάσης Άιν αλ Άσαντ στο Ιράκ, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Δανίας στο Twitter.
Η Δανία διαθέτει περίπου 130 στρατιώτες στη βάση αυτή οι οποίοι συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
- Καραμανλής: Δεν παραιτείται από βουλευτής – «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
- Τσουκαλάς: Όποιος θέλει να φύγει η ΝΔ έχει μόνο μία επιλογή το ΠΑΣΟΚ – «Καμία ψήφος χαμένη»
- Πάσχα στην Αθήνα: Συναυλίες, θέατρο και δράσεις σε όλη την πόλη






