Με αφορμή το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ας αντιδράσουμε. Ας πούμε ότι είναι άλλο ένα βήμα πίσω. Και όλοι εμείς που πιστεύουμε σε ένα άλλο κίνημα ας κάνουμε αυτό που πρέπει. Ας αντιδράσουμε τώρα.

Ηρθε η κρίσιμη ώρα που θα γίνει η επιλογή του δρόμου. Και οποιαδήποτε επιλογή θα έχει το κόστος της.

Το ΚΙΝΑΛ, δυστυχώς για όλους που πιστεύουμε στον δημοκρατικό σοσιαλισμό, βρίσκεται σε μία κεντρώα περιδίνηση, που φθείρει το κόμμα και αποστασιοποιεί όλο και περισσότερα μέλη και φίλους του.

Το ΚΙΝΑΛ δίνει την εντύπωση ότι είναι στην άλλη πλευρά του λόφου όπου συναντά αυτούς με τους οποίους έπρεπε να είναι σε συνεχή αντιπαράθεση. Την κυρίαρχη αντιπαράθεση μεταξύ συντήρησης και προόδου.

Ως μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής έχω πολλές φορές τονίσει ότι χρειάζεται άμεση αλλαγή πολιτικής. Πρέπει να το αντιληφθούν όλοι, ακόμη και αυτοί που θα κινδυνεύσουν να χάσουν την καρέκλα τους από τις νέες προοδευτικές επιλογές του κόμματος. Διαφορετικά θα δουν να τελειώνει στα χέρια τους το ιστορικό κόμμα.

Η εικόνα της σύμπλευσης με τη Δεξιά σε μεγάλα θέματα είναι αποκρουστική και σε κανένα σημείο δεν θυμίζει τη μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η Αστυνομία μπαινοβγαίνει στα ΑΕΙ και αυτό κατά το κόμμα μας είναι… υπερβάλλων ζήλος. Διαγκωνιζόμαστε με τη Δεξιά για τον νόμο και την τάξη. Σαν να μην καταλαβαίνουμε τι πρόκειται να γίνει.

Η ηγετική ομάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Η παράταξη δεν είναι τσιφλίκι της. Οι ευθύνες της είναι ιστορικές. Αύριο δεν θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. Ας κάνει πολιτική της, αυτή που διδάχθηκε από την πλούσια διαδρομή της παράταξης, ας χαράξει και ας επανατοποθετήσει το Κίνημα στον προοδευτικό δρόμο δίπλα στους πολίτες που το έχουν ανάγκη και ας αφήσει την καμαρίλα και την ίντριγκα μόνο και μόνο για μια χούφτα εξουσίας.

Με αφορμή το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ας αντιδράσουμε. Ας πούμε ότι είναι άλλο ένα βήμα πίσω. Και όλοι εμείς που πιστεύουμε σε ένα άλλο κίνημα ας κάνουμε αυτό που πρέπει. Ας αντιδράσουμε τώρα.

Η Δημοκρατική Παράταξη δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Ο Σταμάτης Μαλέλης είναι μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr