Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η αναμέτρηση Τσίπρα και «53+»

Η αναμέτρηση Τσίπρα και «53+»

Η ομάδα των «53+» έχει σημαντικές διαφωνίες σε πολλά από τα σημεία της στρατηγικής του Αλ. Τσίπρα και αυτό φάνηκε και στην προ ημερών σύναξή τους σε κεντρικό ξενοδοχείο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η σύγκρουση για την επιχείρηση μετασχηματισμού του κόμματος, της διεύρυνσής του, αλλά και της ιδεολογικής του ταυτότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ευθέως το βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου, μετά την ήττα του κόμματός του, ότι έχει εντολή μετασχηματισμού του κόμματος.

Ο ίδιος επιμένει και το είπε και χθες στην συνέντευξή του (Οpen) ότι προτιμά την…πασοκοποίηση αλλά στην οραματική της εκδοχή.

«Το ΠΑΣΟΚ της προηγούμενης εποχής είχε δυο περιόδους, δυο πρόσωπα. Το πρόσωπο το οραματικό και το πρόσωπο της διαφθοράς. Κρατάμε το οραματικό» είπε και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «καταλάβει» τον χώρο στην πολιτική γεωγραφία της κεντροαριστεράς.

Η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής, συνειδητή και αποτελούσε ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του και ειδικά στην ομάδα των «53+» που αντιδρά στον μετασχηματισμό του κόμματος.

Η ομάδα των «53+» έχει σημαντικές διαφωνίες σε πολλά από τα σημεία της στρατηγικής του Αλ. Τσίπρα και αυτό φάνηκε και στην προ ημερών σύναξή τους σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου και συζητήθηκε το κείμενο μανιφέστο τους, το οποίο επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν αμέσως μετά την συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το κείμενό τους ασκούν σκληρή κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και θέτουν θέμα εσωκομματικής δημοκρατίας. «Στο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν έχουν θέση μονοπρόσωπα όργανα και πρακτικές ξεπερασμένων αρχηγοκεντρικών κομμάτων» σημειώνουν και αφήνουν αιχμές για παραγοντισμός. Ακόμη αρνούνται το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος και ξεκαθαρίζουν: «Το κόμμα μας –και ασφαλώς όχι «παράταξη»– είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίθεση είναι σημαντική και αυτή η συζήτηση θα ενταθεί στο δρόμο προς το συνέδριο που θα γίνει πριν το Πάσχα του 2020, όπως είπε ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας.

Ο δρόμος για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και του μετασχηματισμού του κόμματος  σε παράταξη, όρο που αρνούνται οι «53» είναι στρωμένος με πολλά αγκάθια.

Και το ερώτημα που τίθεται από πολλές πλευρές είναι εάν ο Αλ. Τσίπρας θα επιλέξει τον εσωκομματικό συμβιβασμό ή θα προτιμήσει μια ακόμα ρήξη, αυτή τη φορά την πιο σημαντική και η οποία έχει άμεση σχέση με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και την τοποθέτησή του σε νέο σημείο στον πολιτικό χάρτη.

Τα εσωκομματικά επεισόδια θα είναι πολλά και η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024