Ένας μαραθωνοδρόμος ετών… 69 στο One Channel
Ο κ. Παπαντώνης τρέχει τα τελευταία πέντε χρόνια στον Μαραθώνιο, ενώ φέτος, όπως εξηγεί δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί. Παρόλα αυτά «κάθε πρωί πηγαίνω στο γήπεδο και τρέχω 1,5 χιλιόμετρο και κάνω όργανα. Δεν καπνίζω»
Ο Αντώνης Παπαντώνης εκτός από οινοποιός, είναι και μάχιμος αθλητής. Και συγκεκριμένα, μαραθωνοδρόμος. Παρά τα 69 του χρόνια, έτρεξε και τα… 42 χιλιόμετρα στον πρόσφατο Ιστορικό Μαραθώνιο των Αθηνών.
Τερμάτισε τελευταίος, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Πήρε μετάλλιο, αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους και κυρίως πέτυχε το στόχο του, για ακόμη μια χρονιά. Να τερματίσει στη μεγάλη αυτή διαδρομή. Με αφορμή τη συμμετοχή του στο Μαραθώνιο, μιλά στην εκπομπή One Line Weekend.
«Είναι ένα ολυμπιακό αγώνισμα. Μια εποποιία των ψυχικών και σωματικών δυνάμεων του ανθρώπου. Ο αθλητής ξεκινά να τρέχει. Σιγά σιγά νιώθει ότι δεν μπορεί να τρέξει άλλο και επιστρατεύει τις ψυχικές του δυνάμεις για να αντέξει» σημειώνει.
Ο χρόνος που κατέγραψε ήταν οκτώ ώρες και πέντε λεπτά, ενώ όπως λέει «μετά το 25ο χιλιόμετρο χτύπησα το πόδι μου και είχα αφόρητους πόνους. Εκεί όμως λες μέσα σου ‘’λίγο ακόμα λίγο ακόμα’’. Κάποια στιγμή από την πολύ προσπάθεια χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα. Τα τελευταία 500 μέτρα μου φάνηκαν ατελείωτα».
Ο κ. Παπαντώνης τρέχει τα τελευταία πέντε χρόνια στον Μαραθώνιο, ενώ φέτος, όπως εξηγεί δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί. Παρόλα αυτά «κάθε πρωί πηγαίνω στο γήπεδο και τρέχω 1,5 χιλιόμετρο και κάνω όργανα. Δεν καπνίζω».
«Ξεχνάω τα ζόρια και μου μένει η απόλαυση»
Περιγράφει τη στιγμή του τερματισμού του στον Μαραθώνιο με θαυμασμό.
«Είναι συγκλονιστική στιγμή. Εκεί καταλαβαίνεις πως έχει νικήσει. Έχεις επιβληθεί του εαυτού σου. Ο μαραθωνοδρόμος έχει σαν σύμμαχο αλλά και σαν εχθρό τον εαυτό του. Κάθε χρονιά λέω ότι δεν θα το ξανά κάνω. Αλλά κάθε χρονιά πάω. Ξεχνάω τα ζόρια και μου μένει η απόλαυση» καταλήγει.
Πηγή: onetv.gr
- Αυστραλία: Ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία
- Σοκ στην Μπουντεσλίγκα: Η Άιντραχτ απολύει τον Τόπμελερ!
- Αγνοούνται οκτώ ορειβάτες στον Ταΰγετο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Κανείς δεν είναι πλήρης επειδή δείχνει πλήρης στα social media
- Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός κάνει μονίμως τον ανήξερο και κυρίως τον ανεύθυνο
- Ο διαιτητής του Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν
