Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λιμενικό : Βίντεο - ντοκουμέντο από την έφοδο των ειδικών δυνάμεων σε εργαστήρια πλαστών διαβατηρίων

Λιμενικό : Βίντεο – ντοκουμέντο από την έφοδο των ειδικών δυνάμεων σε εργαστήρια πλαστών διαβατηρίων

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στην περιοχή των Πατησίων εντοπίστηκε εργαστήριο με εξοπλισμό για την κατασκευή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα.

Βίντεο από την επιχείριση της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την εξάρθρωση κυκλώματος πλαστών διαβατηρίων έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

Οι εικόνες θυμίζουν κινηματογραφική ταινία με τους «ράμπο» του Λιμενικού να εισβάλουν στα κτίρια όπου είχαν στηθεί τα εργαστήρια πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Αθήνα.

Οι πάνοπλοι άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών αιφνιδιάζουν απόλυτα τα μέλη του κύκλωμα όπως φαίνεται και στα σχετικά πλάνα και προχωρούν σε συλλήψεις.

https://youtu.be/8_q5bVkchEw?list=PLE70A9FB3E6CAFCD0

Οι συλλήψεις

Συνολικά έγιναν έξι συλλήψεις από τα στελέχη της ασφάλειας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου.

Πρόκειται για αλλοδαπούς που προμήθευαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, υπηκόους τρίτων χωρών έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στην περιοχή των Πατησίων εντοπίστηκε εργαστήριο με εξοπλισμό για την κατασκευή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα.

Παράλληλα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων, στο Μεταξουργείο, που φέρεται ως ο εγκέφαλος της οργάνωσης, κατασχέθηκε πληθώρα πλαστών και κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων (ταυτότητες και διαβατήρια διαφόρων χωρών), δώδεκα κινητά τηλέφωνα, καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Ακόμα 9 συλλήψεις

Επίσης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που χρησιμοποιούνταν από το κύκλωμα για την αγοραπωλησία των πλαστών εγγραφών, στη περιοχή των Αχαρνών, συνελήφθησαν εννέα ακόμα άτομα, για τα οποία κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης, καθώς στερούνταν νομιμοποιητικών έγγραφων, ενώ οι δύο κατείχαν πλαστά έγγραφα.

Οι έξι συλληφθέντες πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, ενώ προανάκριση διενεργείται από την λιμενική αρχή της Καλύμνου σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024