Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η άφιξη προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία. 

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η άφιξη προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία.

Μόνο τις τελευταίες ώρες δυνάμεις του λιμενικού και της Frontex εντόπισαν και διέσωσαν στο βορειοανατολικό Αιγαίο συνολικά 141 πρόσφυγες και μετανάστες.

42 στη Λέσβο

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού, στον εντοπισμό και τη διάσωση 42 μεταναστών ανοιχτά της Λέσβου προέβη, τις πρώτες πρωινές ώρες, πλωτό σκάφος της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex.

To σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας, μηχανοκίνητη λέμβο.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους της Frontex, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, ενώ συνελήφθη ένας αλλοδαπός εξ αυτών, ως χειριστής της λέμβου.

Σάμος: Διάσωση 51 ατόμων στο Καρλόβασι – Άλλοι 30 στο Βαθύ

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 51 μεταναστών ανοιχτά της Σάμου προέβη, τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, πλωτό σκάφος της ευρωπαϊκής δύναμης. To σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Καρλοβασίου, μηχανοκίνητη λέμβο.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα «ΜΑΛΑΓΑΡΙΟΥ» Σάμου, ενώ συνελήφθη ένας 22χρονος που φέρεται ως ο διακινητής αλλά και χειριστής του σκάφους.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 30 αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες και στελέχη του λιμενικού. Συγκεκριμένα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά Ακρωτηρίου Πράσσου της Σάμου, μηχανοκίνητη λέμβο.

Το πλήρωμα του λιμενικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Βαθύ της Σάμου.

18 στην Κω

Στον εντοπισμό 18 μεταναστών και προσφύγων ανοιχτά της Κω προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σκάφος της Frontex, που εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Φωκά ακινητοποιημένη μηχανοκίνητη λέμβο.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο επιβατικό λιμένα Κω.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr