Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γεννηματά έριξε το γάντι: Οποιος θέτει θέμα ηγεσίας να το πει τώρα

Η Γεννηματά έριξε το γάντι: Οποιος θέτει θέμα ηγεσίας να το πει τώρα

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Οποιος πιστεύει ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας να το βάλει στο Κίνημα Αλλαγής και αν δεν μπορεί να περιμένει μέχρι το 2021 ας το θέσει τώρα», τόνισε.

To γάντι στους εσωκομματικούς της αντιπάλους, πέταξε για ακόμη μια φορά η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ και στη σκιά των όσων έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Οποιος πιστεύει ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας να το βάλει στο Κίνημα Αλλαγής και αν δεν μπορεί να περιμένει μέχρι το 2021 ας το θέσει τώρα», τόνισε.

Παράλληλα, πρότεινε αλλαγή του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά προκάλεσε όσους την αμφισβητούν θέτοντας ένα δίλημμα: Είτε πάμε με το Κίνημα Αλλαγής, άρα αλλάζουμε το καταστατικό και τα λέμε το 2021 ή αν επιμένουν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ και σε ξεχωριστά όργανα τότε αλλάζει το ζήτημα.

Οπως είπε η κ. Γεννηματά «κίνησα διαδικασίες για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, είχαμε αποφασίσει να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους. Αυτή η εκκρεμότητα τροφοδοτεί την εσωστρέφεια που σε αυτή τη φάση είναι καταστροφική και διαλυτική. Το στοίχημά μας είναι η εξωστρέφεια και με βάση αυτό το στοίχημα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Είπε ακόμη ότι η ΚΟΕΣ την Παρασκευή θα αποφασίσει πότε θα γίνει το συνέδριο, το αργότερο όμως μέχρι στις 9 Δεκεμβρίου.

Οπως τονίστηκε η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να χαράξει αντιπολιτευτική γραμμή αλλά τελειώνει και ο μήνας του μέλιτος για την κυβέρνηση. «Αλλαξαν κλειδιά στο Μαξίμου αλλά η χώρα έχει πολιτική Τσίπρα έναντι των εταίρων και των δανειστών», τονίστηκε.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος εσωκομματικών τριβών για θέματα στα οποία έχουν ληφθεί αποφάσεις. Καλούμαστε με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να προσαρμόσουμε το καταστατικό του στην ενιαία λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής. Επομένως ο δρόμος είναι ξεκάθαρος και είναι μονόδρομος».

Η κ. Γεννηματά πρότεινε το σώμα του έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ να αποτελείται από όσα μέλη του εκλέχθηκαν σύνεδροι στο τελευταίο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τα μέλη της ΚΟΕΣ και τους βουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, ώστε να προβλέπει ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Όλα τα άλλα είναι δυαρχία και δεν μπορούν να γίνουν δεκτά», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου θα προσαρμοστούν με τις αποφάσεις του ΚΙΝΑΛ .

Αποδέχθηκε ως δικαιολογημένη την κριτική που δέχεται σχετικά με το ότι το Κίνημα Αλλαγής λειτούργησε σαν ομοσπονδία κομμάτων μέχρι το πρόσφατο συνέδριό του. Εξήγησε ωστόσο, ότι έλαβε υπόψη της τις δεύτερες σκέψεις που είχαν όσοι αποχώρησαν, καθώς δεν ήθελε να υπάρχει το άλλοθι ότι το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργούσε ηγεμονικά, αφού σχεδόν το 95% από τα 220.000 μέλη που συμμετείχαν το 2017 στην εκλογή αρχηγού προέρχονταν ή δήλωναν ΠΑΣΟΚ.

«Θέλω να ξέρω αν υπάρχει κάποιος που να θέλει να πάμε πίσω από αυτές τις αποφάσεις. Αν υπάρχει κάποιος που να θέλει να διαλυθεί το Κίνημα Αλλαγής και να πάμε στο ΠΑΣΟΚ να το πει».

Μεταξύ άλλων είπε:

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει μόνο του. Να κρατήσουμε το ΠΑΣΟΚ ζωντανό».

«Υπάρχει κανείς που να θέτει θέμα ηγεσίας; Θεμιτές οι φιλοδοξίες. Άλλα να βάλει θέμα στο Κίνημα Αλλαγής. Αν δεν μπορεί να περιμένει 2021 να βάλει θέμα».

«Όποιος όμως υποστηρίζει την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ προτείνει το τέλος του χώρου την επιστροφή σε μια σφραγίδα. Μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανό το ΠΑΣΟΚ. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι ο Νίκος Σαλαγιάννης θα κάνει αναλυτική ενημέρωση»

«Κινδυνέψαμε στις εκλογές του 2015. Με ρωτούσαν τότε οι δημοσιογράφοι αν θα έμπαινε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Σήμερα είμαστε τρίτο κόμμα, μια μεσαία δύναμη.

Το 8% δεν μας φτάνει το έχω πει πρώτη αλλά είναι μια βάση εκκίνησης».

Αμέσως μετά την κ. Γεννηματά, το λόγο πήρε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, ο οποίος εξήγησε με αναλυτικά στοιχεία τη δυσμενή οικονομική κατάσταση και τα χρέη που το βαρύνουν, τα οποία «άλλωστε δεν είναι και απόρρητα», όπως είπε η Φώφη Γεννηματά.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024