Πέστο βασιλικού τζενοβέζε
Προτιμάμε πλατύφυλλο βασιλικό γιατί είναι περισσότερο αρωματικός (και πιο εύκολος στο… ξεφύλλισμα).
Προετοιμασία 15’
Υλικά (για 250-300 γρ. πέστο)
2 σκελίδες σκόρδου (αφαιρούμε τη φύτρα)
Λίγος ανθός αλατιού
1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο χωρίς λιπαντική ουσία σε αντικολλητικό τηγάνι
60 γρ. φύλλα βασιλικού (πλυμένα με κρύο νερό και στεγνωμένα καλά)
6 κ.σ. Parmigiano Reggiano ή Grana Padano φρεσκοτριμμένο
2 κ.σ. Pecorino φρεσκοτριμμένο
130 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε ένα μαρμάρινο γουδί, βάζουμε το σκόρδο με τον ανθό αλατιού.
Τα συνθλίβουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι συνεχίζοντας να συνθλίβουμε με το γουδοχέρι.
Βάζουμε και τα στεγνά φύλλα βασιλικού στο γουδί.
Τα συνθλίβουμε με συνεχόμενες περιστροφικές κινήσεις.
Προσθέτουμε και τα τριμμένα τυριά.
Μόλις ενσωματωθούν ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι και ανακατεύουμε με το γουδοχέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το πέστο.
ΤΙΡ:
– Μπορούμε να παραλείψουμε τα τυριά και να τα προσθέσουμε λίγο προτού χρησιμοποιήσουμε το πέστο. Στην περίπτωση αυτή διατηρείται μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο, αν, αφαιρώντας την ποσότητα που θέλουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο ώστε να καλύπτει το πέστο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Χαμάς: Εξετάζει αντιπρόταση του Ισραήλ με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας
- Ουκρανία: Επιβεβαιώνει την παράδοση πυραύλων Patriot η υπουργός Αμυνας της Ισπανίας
- Χούθι: Επιτεθήκαμε σε βρετανικό δεξαμενόπλοιο και καταρρίψαμε αμερικανικό drone
- Γερμανία: «Να στείλουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας» ζητά ο Σολτς ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ
- Ρουμανία: Ο Άντριου Τέιτ θα δικαστεί για εμπορία ανθρώπων και βιασμό, σύμφωνα ρουμανικό δικαστήριο
- ΗΠΑ: Έρευνα αποκαλύπτει χτυπήματα του Ισραήλ σε περιοχές της Γάζας που έλεγε ότι ήταν «ασφαλείς»