Θεοδωρικάκος : Ξεπερασμένη αντίληψη ότι η διαφθορά είναι ίδιον του κρατικού μηχανισμού
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναγνώρισε ωστόσο ότι ο δρόμος για να λάμψει επιτέλους η διαφάνεια στο δημόσιο βίο είναι μακρύς
Την ανάγκη να μπει τέλος «σε ξεπερασμένες αντιλήψεις κατεστημένες λογικές στη σχέση του κράτους με τους πολίτες, και κυρίως στην ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι η διαφθορά είναι ίδιον του κρατικού μηχανισμού», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε ομιλία του στην ημερίδα της Ελληνικής Αρχής Διαφάνειας για τον Εσωτερικό Έλεγχο στους ΟΤΑ, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Μακρύς ο δρόμος για την αποκατάσταση των θεσμών
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναγνώρισε, πάντως, ότι «ο δρόμος είναι μακρύς, προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος των θεσμών και να λάμψει επιτέλους η διαφάνεια στο δημόσιο βίο».
«Το σύνθημα «διαφάνεια παντού, για τους πάντες και τα πάντα», πιστεύω ότι πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Και χρειάζονται βεβαίως ορθολογικές και καινοτόμες πολιτικές και δράσεις», πρόσθεσε.
«Τέλος η ανοχή και δημόσιους λειτουργούς που παραβαίνουν το καθήκον τους»
Ανέφερε ακόμα ότι από το υπουργείο Εσωτερικών, με τη στήριξη γαλλικής τεχνικής βοήθειας, βρίσκεται σε εξέλιξη πιλοτική φάση της λειτουργίας μονάδων εσωτερικού ελέγχου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την υποστήριξη 16 φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης (15 δήμων και μιας περιφέρειας), όπως προβλέπει ο νόμος 4622/2019.
Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, όπως είπε , πρέπει να ξεκινήσει «από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ίδιο το κράτος και η Δημόσια Διοίκηση. «Στο πλαίσιο αυτό η ανοχή σε δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους που παραβαίνουν το καθήκον τους με οποιονδήποτε τρόπο, είναι υποχρεωτικό να τελειώσει», τόνισε.
Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Ο Ωμέγα Εμποδιστής φέρνει καιρική ηρεμία – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
- Ποιος διαιτητής ορίστηκε από την UEFA για το Καϊράτ – Ολυμπιακός
- Η διπλή ζωή της «Ketamine Queen»: Τι αποκαλύπτει το BBC για την Τζασβίν Σάνγκα και τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
- Ρουμανία: Σοκαριστικό τροχαίο – Οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και «απογειώθηκε»
- Ολυμπιακός: Χωρίς εκπλήξεις στην Αστάνα – Η αποστολή για το ματς με την Καϊράτ (pic)
- Κρήτη: Τι εξετάζουν οι Αρχές για την τραγωδία με τους 18 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά
