Μακαρόνια με κρεμώδη σάλτσα ντομάτας
Η βελούδινη σάλτσα από ντομάτες, κάσιους και πελτέ κάνει τη διαφορά.
Προετοιμασία 20΄, Αναμονή 3 ώρες Μαγείρεμα 15΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες
1 φλ. κάσιους μουλιασμένα σε νερό για 3 ώρες
3 κ.σ. πελτές ντομάτας
¼ φλ. νερό
500 γρ. μακαρόνια της αρεσκείας μας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα + λίγα ακόμη φύλλα για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Πλένουμε τις ντομάτες και τις καθαρίζουμε μόνο από τα κοτσάνια τους. Τις κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια και τις βάζουμε στο μπλέντερ. Σουρώνουμε τα κάσιους και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το νερό. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν βελούδινη κρέμα.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Παράλληλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε εκεί το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την κρέμα ντομάτας και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ελαφρώς χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την ντομάτα, μαζί με τα φύλλα βασιλικού. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με το νερό από τα μακαρόνια που κρατήσαμε. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον φύλλα βασιλικού.
Πηγή : Γευσιγνώστης
- Γαλλία: Απαγόρευση εισόδου στο γαλλικό έδαφος βρετανοπαλαιστίνιου γιατρού, ελέω Γερμανίας
- Άννα Παναγιωτοπούλου: Aπ’ την Σουζάνα Παναγιώτου στην Χριστίνα Μαρκάτου
- Δείτε live το εορταστικό «Σπίτι με το MEGA» – Ξέφρενο πάρτι με Πέτρο Ιακωβίδη, εκλεκτούς καλεσμένους και εκπλήξεις
- Τυνησία: Διαδήλωσαν ζητώντας να απομακρυνθούν οι μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική
- Προσδοκώντας την Ανάσταση σε έναν κόσμο που βυθίζεται στο σκοτάδι
- Ματέο: «Απέχουμε δυο νίκες για το… όνειρο»