Ελλάδα και Μ. Βρετανία έχουν υψηλό ποσό εισαγωγών - εξαγωγών μεταξύ τους, κάτι που θα επηρεαστεί πολύ από το Brexit αφού δεν θα θεωρούνται «εσωτερικές μετακινήσεις» εντός της ΕΕ οι εμπορικές τους συναλλαγές, αλλά συναλλαγές μεταξύ τρίτων χωρών

Αλλαγή στις οικονομικές σχέσεις Ελλάδος – Μεγάλης Βρετανίας, αναμένεται να υπάρξει εφόσον μετά τη συμφωνία της δεύτερης με την ΕΕ, πραγματοποιηθεί επισήμως το Brexit στις 31 Οκτωβρίου.

Ελλάδα και Μ. Βρετανία έχουν υψηλό ποσό εισαγωγών – εξαγωγών μεταξύ τους, κάτι που θα επηρεαστεί πολύ από το Brexit αφού δεν θα θεωρούνται «εσωτερικές μετακινήσεις» εντός της ΕΕ οι εμπορικές τους συναλλαγές, αλλά συναλλαγές μεταξύ τρίτων χωρών.

Όπερ, θα υπάρξουν άλλες διασαφήσεις, άλλα έγγραφα και άλλες χρεώσεις στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδος – Μ. Βρετανίας. Βέβαια, είναι δεδομένο πως θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο για να προσαρμοστεί η ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά –άρα και η ελληνική- στις νέες συνθήκες από την αποχώρηση των Βρετανών.

Άλλωστε η βρετανική οικονομία είναι η έβδομη μεγαλύτερη στο κόσμο.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Γηραιά Αλβιώνα, καθώς εκεί πέραν του ότι ζουν πολλοί Έλληνες (φοιτητές και εργαζόμενοι), δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά πολλοί εφοπλιστές.

Το ρεπορτάζ μεταφέρει ο οικονομικός συντάκτης του «Βήματος», Ντίνος Σιωμόπουλος.

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr