Την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας «ανοίγει» ο Μητσοτάκης
Σύμφωνα με πληροφορίες του One Channel, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει τη συζήτηση, βολιδοσκοπώντας τις προθέσεις των πολιτικών αρχηγών σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο άρθρο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλάμβανε το μενού των συναντήσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους πολιτικούς αρχηγούς με βασικό θέμα τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του One Channel, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει τη συζήτηση, βολιδοσκοπώντας τις προθέσεις των πολιτικών αρχηγών σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο άρθρο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Η κουβέντα γίνεται στη βάση ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, κοντά περίπου στα Χριστούγεννα.
Διαβάστε επίσης: «Βγαίνουν τα κουκιά» για την ψήφο των αποδήμων
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας όμως εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη.
Η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί με το να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 151 ψήφους έστω σε μια έκτη – έβδομη ψηφοφορία στη Βουλή. Θεωρεί ότι, αν η Βουλή δεν μπορεί με μια αυξημένη πλειοψηφία να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε αυτός πρέπει να ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό.
Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε γραπτώς τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πηγή: onetv.gr
- Άλμπα Βερολίνου – ΑΕΚ 88-93: Νίκησε στην παράταση και στους «8» θα έχει πλεονέκτημα έδρας
- Gothenburg: Υποχωρεί η Ελλάδα στον Δείκτη Φιλελεύθερης Δημοκρατίας – Έχασε τρεις θέσεις σε ένα χρόνο
- Περιστέρι Betsson – ΠΑΟΚ 88-80: «Γλυκιά» ήττα για τον «δικέφαλο» και πρόκριση στους «4» FIBA Europe Cup (vid)
- Νέα Μάκρη: Η στιγμή των πυροβολισμών μεταξύ Τούρκων μαφιόζων – Βίντεο ντοκουμέντο
- Όταν ο Τιμοτέ Σαλαμέ έκανε μπαλέτο: Βίντεο-ντοκουμέντο και ένα χαμένο από αλαζονεία Όσκαρ
- Βενεζουέλα: Απομακρύνθηκε ο επί 12 χρόνια υπουργός Άμυνας



