Ψάρι φρικασέ
Πρωτότυπο και πεντανόστιμο … θαλασσινό φρικασέ
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 30΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
4 λαβράκια (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να τα φιλετάρει)
4 μαρούλια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Χυμός 1 λεμονιού
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα πλένουμε με κρύο νερό και τα ψιλοκόβουμε (2 εκ.). Κάνουμε το ίδιο με τα κρεμμυδάκια (και το πράσινο μέρος).
Σε ένα βαθύ τηγάνι που έχει καπάκι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγο νερό, ίσα να τα σκεπάσει. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Κατόπιν προσθέτουμε τα φιλέτα του ψαριού, πασπαλίζουμε με άνηθο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Ελαιόλαδο: Ξεμένει ο πλανήτης – Φόβοι για νέα άνοδο των τιμών
- Εμμανουέλ Μακρόν: «Αν η Ρωσία νικήσει στην Ουκρανία, δεν θα έχουμε πλέον ασφάλεια στην Ευρώπη»
- Viral βίντεο από τη μάχη δύο ταύρων – Ο εκκωφαντικός θόρυβος της σύγκρουσης
- Μιλένα Αποστολακη για Μιχαλολιάκο: Εύλογα η απόφαση προβληματίζει τη νομική κοινότητα και την κοινωνία
- Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 27χρονος για σεξουαλική παρενόχληση σε 17χρονη
- Νέα δεδομένα στο Μακάμπι-Παναθηναϊκός – Πάνω από 1.500 οπαδοί στο Game 4