Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Το «διάβασμα» του Μαρτίνς και μια νίκη – χρυσάφι

Ολυμπιακός : Το «διάβασμα» του Μαρτίνς και μια νίκη – χρυσάφι

Ο προπονητής του Ολυμπιακού «χτύπησε» τον Άρη στην πλευρά που «πονούσε», έχοντας αναλύσει σωστά το παιχνίδι των κίτρινων

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει μια πολύ μεγάλη νίκη στην έδρα του Άρη με 2-1. Μια νίκη που έρχεται την κατάλληλη χρονική στιγμή για την ομάδα του Πειραιά και μάλιστα σ’ ένα πολύ δύσκολο γήπεδο.

Η αποστολή των ερυθρόλευκων δεν ήταν εύκολη κι έγινε πιο δύσκολη όταν οι κίτρινοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με το γκολ του Ντιγκινί στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός βρήκε όμως τις «απαντήσεις» για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και μάλιστα πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Κι αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντική την επιτυχία των πειραιωτών.

Κι εδώ φυσικά θα πρέπει να σταθεί κάποιος στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς, ειδικά σε ότι αφορά το επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού, γιατί πολύ απλά ο Πορτογάλος δούλεψε με ψυχραιμία τις προηγούμενες μέρες για να προετοιμάσει την ομάδα του.

Οι επιλογές του Μαρτίνς αποδεικνύουν ότι ο Πορτογάλος προπονητής της ομάδας του Πειραιά είχε κάνει σωστό «διάβασμα» στο παιχνίδι του Άρη και «χτύπησε» την ομάδα της Θεσσαλονίκης εκεί που είχε μεγάλο πρόβλημα.

Οι ερυθρόλευκοι επέλεξαν να επιτεθούν από την αριστερή πλευρά με τον Μαρτίνς να ζητά συνεχώς από τον Τσιμίκα να κάνει κούρσες για να προκαλέσει «ρήγματα» στην άμυνα του Άρη.

Ο νεαρός αμυντικός των πειραιωτών «ντύθηκε» Ποντένσε και με τα συνεχόμενα ανεβάσματα δημιούργησε παιχνίδι για την ομάδα του από την αριστερή πλευρά.

Πέρυσι ήταν ο Κούτρης φέτος ήταν ο Τσιμίκας για να δημιουργήσει συνθήκες σκοραρίσματος ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς δικαιώθηκε για την επιλογή του. Δηλαδή οι δύο αριστεροί μπακ της ομάδας του Πειραιά.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Τσιμίκας έκανε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι και ο Μαρτίνς έκανε και με το παραπάνω την δουλειά του, επιλέγοντας να «χτυπήσει» τον Άρη από την συγκεκριμένη πλευρά.

Θα πρέπει λοιπόν να επισημανθεί ότι ο Πορτογάλος προπονητής σχεδίασε πολύ καλά την τακτική της ομάδας του για την «μάχη» στην Θεσσαλονίκη και ο Ολυμπιακός επέστρεψε νικητής από μια πολύ δύσκολη έδρα.

Το είπε άλλωστε και ο Γιώργος Μασούρας μετά το ματς, ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν αναλύσει το πρόβλημα που έχει ο Άρης στο κέντρο της αμυντικής τους διάταξης κι αυτό αποδεικνύει και τα όσα προαναφέραμε για σωστό «διάβασμα» του παιχνιδιού από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες η συγκεκριμένη νίκη, γιατί τώρα υπάρχει και η διακοπή του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας δύο πόντους μπροστά από τον ΠΑΟΚ, ενώ αύξησαν την διαφορά τους από την ΑΕΚ στους πέντε βαθμούς, σε μια αγωνιστική που έχει μεγάλο κερδισμένο τον Ολυμπιακό.

Θα πρέπει πάντως εδώ να τονίσουμε και την σημαντική βοήθεια του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Άρη, καθώς ο Μαρτίνς δικαιώθηκε με την χρησιμοποίηση του πολύπειρου στόπερ.

Ο Παπαδόπουλος κέρδισε πολλές μονομαχίες και έδειξε πως είναι πανέτοιμος για να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους σε κάθε «μάχη», σε όλα τα παιχνίδια.

Κι αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό. Να μπορεί ο Πέδρο Μαρτίνς να βασιστεί σε όλους τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του και ο Παπαδόπουλος απέδειξε ότι ήταν σε εγρήγορση.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024