Η Μπασκόνια με όπλο της την άμυνα και παίκτη – κλειδί τον Σέιβον Σίλντς επικράτησε της Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 70-58.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και έτσι η πρώτη περίοδος έληξε ισόπαλη με 19-19. Στην δεύτερη περίοδο η Μπασκόνια «έσφιξε» την άμυνά της, με αποτέλεσμα προς το τέλος του ημιχρόνου να πάρει μία διαφορά 10 πόντων. Ο Γκριγφκόνις απλά με buzzer – beater μείωσε τη διαφορά στους 7 (38-31).
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπασκόνια συντηρούσε τη διαφορά που είχε πάρει προς το τέλος του ημιχρόνου. Ωστόσο, η Ζαλγκίρις αντέδρασε και μείωσε στους 4 πόντους (46-50). Ένα σερί 5-0 της Μπασκόνια στο τέλος της περιόδου επανέφερε τη διαφορά στα επίπεδα των 9 πόντων (55-46).
Στην τελευταία περίοδο η διαφορά διατηρούνταν σταθερή, ενώ η άμυνα της ισπανικής ομάδας ήταν πολύ καλή. Προς το τέλος του αγώνα η διαφορά ξέφυγε, ανεβαίνοντας πάνω από τους 10 πόντους για να φτάσουμε στο τελικό 70-58.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Σέιβον Σιλντς με 19 πόντους, ενώ 13 είχε ο Σενγκέλια και από 10 οι Βιλντόζα και Τζάνινγκ.
Για την Ζαλγκίρις οι μόνοι διψήφιοι με 10 πόντους ήταν οι Γκριγκόνις και Λεκαβίτσιους.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.