Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μηνύματα ελπίδας στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Μηνύματα ελπίδας στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Ο John Galliano για τη δημιουργία της νέας του συλλογής που παρουσιάστηκε στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, ανέτρεξε στην περίοδο των δύο Παγκοσμίων Πολέμων για να βρει μηνύματα ελπίδας

Αν κάποιος μπορεί να συνδυάσει ένα biker jacket με ένα ράσο, τότε σίγουρα μιλάμε για τον John Galliano. Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, για τη συλλογή  Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 του οίκου Maison Margiela που παρουσιάστηκε στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, κατάφερε να συνδυάσει φαινομενικά ετερόκλητα κομμάτια, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Οι νέες δημιουργίες του John Galliano, ήταν μία αναφορά στις στρατιωτικές στολές του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με στρατιωτικά μπουφάν και κράνη, ενδυμασίες νοσοκόμων, μανίκια με ημιτελή ραφή, διάτρητα παλτό.

Μια συλλογή με πολιτικό μήνυμα

Ανάμεσα στο θόρυβο και τις θέσεις που πολώνουν γύρω από το Brexit, ένα από τα ερωτήματα που διατυπώνονται συχνά για τη βρετανική ανεξαρτησία είναι «γιατί αγωνιστήκαμε στον πόλεμο;» – μια φράση που αγνοεί εντελώς το γεγονός ότι ο αγώνας ήταν ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού στην Ευρώπη.

Η ανοιξιάτικη συλλογή Maison Margiela 2020 ήταν ένας στρατιωτικός χαιρετισμός στους απλούς νεαρούς άνδρες και γυναίκες -τους νοσηλευτές και τους αερομεταφορείς, τους αξιωματικούς του στρατού και του ναυτικού- που βγήκαν μπροστά για να κερδίσουν τη νίκη εναντίον του ναζισμού σε συμμαχία με τη Γαλλική Αντίσταση στην κατεχόμενη Γαλλία.

«Το θέμα αυτής της συλλογής είναι η ελπίδα» δήλωσε ο John Galliano. «Ιστορίες ελπίδας, ηρωίδες και απελευθέρωση λησμονούνται, καθώς η ιστορία προσεγγίζει τείνει προς επανάληψη» ανέφερε η σύντομη παρουσίαση της συλλογής.

Δείτε ακόμα – To viral περπάτημα μοντέλου που έκανε ακόμα και την Wintour να γελάσει

Βλέπουμε «την υποβάθμιση της δημοκρατίας… έτσι η συλλογή αυτή αφορά τη μνήμη» είπε ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας, «αφορά την απελευθέρωση, αφορά το αν έχετε μια φωνή – αυτοί οι άνθρωποι πολέμησαν για να μπορείτε να ψηφίσετε – χρησιμοποιήστε τη, κάνετε τον εαυτό σας να ακουστεί, ξυπνήστε. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τι έκαναν οι πατέρες μας για εμάς, ξέρετε, για να μπορέσουμε να έχουμε αυτό που έχουμε σήμερα» υπογράμμισε.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο το fashion show του οίκου Maison Margiela όπως παρουσιάστηκε στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι: 

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024