Τα μοντέλα Πατ και Αν Κλίβελαντ άνοιξαν την επίδειξη μόδας για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 της Ιταλίδας σχεδιάστριας μόδας, Chiara Boni του brand La Petite Robe κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

Λίγες μέρες νωρίτερα η σχεδιάστρια, απέσπασε μία σημαντική διάκριση.

Η νέα capsule συλλογή της Chiara Boni, η οποία αποτελείται από οκτώ από τα πιο δημοφιλή στυλ της μάρκας σε επανέκδοση, έγινε η πρώτη στο είδος της που έλαβε την Πιστοποίηση Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση (PEF) για τη χρήση του βιώσιμου υφάσματος Eurojersey.

Αρκετά μεγάλα εμπορικά brand, όπως Gabriela Hearst και Gucci, έκαναν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα αυτόν το μήνα με τη δέσμευσή τους να γίνουν εταιρείες με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.

Δείτε ακόμη – Οι καλύτερες street style στιγμές από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Η Chiara Boni χρησιμοποιεί Eurojersey από την έναρξη του La Petite Robe πριν από δύο χρόνια – στην πραγματικότητα εκτιμά ότι παρ’ όλο που η συλλογή έχει λάβει την πιστοποίηση, το 85% του συνόλου της γίνεται με την ίδια διαδικασία και τα ίδια υλικά.

Η νέα σειρά με την υπογραφή της Chiara Boni, περιλαμβάνει τρία φορέματα, ένα μακρύ φόρεμα, μία ολόσωμη φόρμα, ένα παντελόνι και ένα πουκάμισο.

«Η δέσμευση για βιωσιμότητα είναι μια επιλογή που κάναμε – η αναγνώριση για αυτή δεν είναι υποχρεωτική – ήταν κάτι που αισθανόμαστε ότι είναι πολύ σημαντικό να επιτύχουμε», δήλωσε η Chiara Boni.

Δείτε ακομή – Ινστιτούτο Θετικής Μόδας: Το στυλ αποκτά βιώσιμο χαρακτήρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεσμοθέτησε το PEF το 2013 με 16 απαιτήσεις βιωσιμότητας, τις οποίες πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις για να πιστοποιηθεί και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός προϊόντος πρέπει να είναι πλήρως ανιχνεύσιμο και μετρήσιμο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο