Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Royal Cup NLB Banka που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα πανηγύρισε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε χαρακτήρα απέναντι στην Αναστασία Ντέτιουκ και παρότι βρέθηκε στο τρίτο σετ κάτω με 4-0, έκανε μια επική ανατροπή και στο τέλος πήρε το εισιτήριο για την τελική 8άδα.

Η 22χρονη επικράτησε με 2-1 σετ (4-6, 6-2, 7-6 [4]), μετά από μία σπουδαία μάχη, η οποία κράτησε 2 ώρες και 34 λεπτά και εξασφάλισε την είσοδό της στα προημιτελικά της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων, που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

Στο πρώτο σετ η Ντέτιουκ, Νο. 399 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν καλύτερη από την Βαλεντίνη και με 6-4 έκανε το 1-0. Στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα τενίστρια πάλεψε και με 6-2 έφερε το ματς στα ίσια. Στο τρίτο η Τσέχα μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 4-0 και στη συνέχεια με 5-3, αλλά η Βαλεντίνη δεν τα παράτησε.  Η Γραμματικοπούλου πίστεψε στην ανατροπή και δικαιώθηκε. Το 5-3 έγινε 6-6 και στο κρίσιμο τάι μπρέικ η Ελληνίδα τενίστρια αποδείχθηκε ψυχραιμότερη, παίρνοντας τη νίκη με 7-4.

Στα προημιτελικά, η Βαλεντίνη θα αντιμετωπίσει την Αμίνα Ανσμπα από τη Ρωσία, η οποία κέρδισε εύκολα με 2-0 σετ την Γερμανίδα Καταρίνα Γκέρλαχ, No. 7 στο ταμπλό (6-0, 7-5).