Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο με τον Τάκη Σπυριδάκη ανέβασε στο διαδίκτυο ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.

Οι δύο άνδρες πίνουν μαζί καφέ και συζητούν για τέχνη, γυναίκες και καφέδες. Στην τελευταία ερώτηση του βίντεο ο Τάκης Σπυριδάκης αποκαλύπτει πως θα ήθελε τον τελευταίο του καφέ.

«Ένας από τους αγαπημένους μου καφέδες, που πάντα περιμένω με αγωνία για να τον πιω, είναι με τον Τάκη, τον Τάκη Σπυριδάκη. Ηθοποιό και σκηνοθέτη. Έχουμε δουλέψει πρώτη φορά μαζί στα φθηνά τσιγάρα και είχε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελευταία ταινία που σκηνοθέτησα στα «4 Μαύρα Κουστούμια»».

Με αυτά τα λόγια ο Ρένος Χαραλαμπίδης προλογίζει το βίντεο που γυρίστηκε στο θρυλικό καφέ Μελίνα στην Πλάκα.

Ο Τάκης Σπυριδάκης απάντησε στον φίλο του σε όλα ξεκινώντας με έναν καφέ που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

«Κάποια στιγμή που πίστεψα ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι μόνο άσχημος, μπούκαρα σε ένα ωδείο και είπα θα σπουδάσω πιάνο. Η Μαρία η δασκάλα μου έδειξε τι έπρεπε να κάνω. Πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι δεν είχα ένα ιδιαίτερο ταλέντο αλλά μου άρεσε ο χρόνος που ήμουνα.  Υπήρχε μια αυθόρμητη συμπάθεια προς την δασκάλα και κατάλαβα ότι καιαυτή με συμπαθούσε αλλά δεν τολμούσα να της πω να πάμε κάπου. Έκανε εκείνη όμως την κίνηση και νομίζοντας ότι είναι τα γενέθλια μου, μου έφερε δώρο ένα πουλόβερ. Τότε της είπα ότι θα σας πω κάτι που ίσως νομίζετε ότι είναι επιθετικό. «Πάμε για ένα καφέ;». Και τελικά ήρθε».

Στην ερώτηση του Χαραλαμπίδη αν τελικά πήγε καλά το φλερτ, ο Σπυριδάκης απάντησε αφοπλιστικά ότι: «Φύγανε πάντως όλα τα σπυράκια».

Ιστορίες όμως από τα παλιά θυμήθηκε και ο Χαραλαμπίδης ο οποίος εξομολογήθηκε ότι στα τέλη της δεκαετίας του ’80 όλοι οι μαθητές κατέβαιναν στα Εξάρχεια για να δουν το Σπυριδάκη να πίνει καφέ στο Μικρό Καφέ στα Εξάρχεια.

Ο Σπυριδάκης απαντώντας στην ερώτηση  ποιος είναι ο καφές που φαντασιώνεται εκείνος απάντησε συγκινημένος. «Με τους γονείς μου δεν ζήσαμε κάποια πράγματα, δεν προλάβαμε. Υπάρχει ένα υπέροχο καφενείο στην Αίγινα κάτω από το Δημαρχείο, που πήγαινε ο πατέρας μου. Εν πάσει περιπτώσει, θα θελα να έπινα ένα καφέ μαζί τους και να μην μιλήσουμε για τίποτε, για το έγινε, τι συνέβη…Να λέγαμε για τον καιρό, για τα μανάβικα που είναι απέναντι…Ε, αυτόν το καφέ δεν θα τον πιω ποτέ».

Οσο για τον καφέ που είναι ο τελευταίος για όλους μας, ο Τάκης Σπυριδάκης του απαντάει χαμογελαστός: «Συνήθως τον τελευταίο καφέ τον πίνουν άλλοι για σένα κι εσύ ή είσαι εκεί γιατί είσαι αόρατος ή γιατί δεν καταλαβαίνεις τίποτε. Κανείς δεν ξέρει και δεν θα μάθει ποτέ τι συμβαίνει αυτή την στιγμή. Αλλά ο τελευταίος καφές θα ήθελα να είναι όπως άρχισε, με μια πρόταση σε κάποια κοπέλα που πια μεγάλωσε από το χρόνο, απελευθερωμένος από τις ερωτικές επιθυμίες και θα συνοψιζόταν σε έξι λέξεις: «Θα θέλατε να πιείτε έναν καφέ μαζί μου;».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο