Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου τραγουδοποιού

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου τραγουδοποιού

Θλίψη και συγκίνηση

Ράγισαν καρδιές το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, όπου συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, αλλά και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τραγουδοποιό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Το πλήθος βουβό και σαστισμένο, οι οικείοι του σε τραγική κατάσταση θρηνούσαν την απώλειά του, ενώ οι συνάδελφοι του αγαπημένου τραγουδοποιού έδειχναν ανήμποροι να πιστέψουν ότι βρίσκονταν εκεί, για αυτό τον λόγο…

Χαρακτηριστικά είναι τα λογια του Νίκου Πορτοκάλογλου ο οποίος εκφώνησε τον επικήδειο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα:

«Χτες το βράδυ αντί να τραγουδάμε στο Ηρώδειο έπρεπε να καθίσω να γράψω αυτό τον αποχαιρετιστήριο λόγο. Μπήκες την πρώτη μέρα θυμάμαι στο στούντιο φουριόζος αλλά μετά έσκασες ένα μεγάλο χαμόγελο και κατάλαβα ότι έχω να κάνω με έναν χρυσό άνθρωπο. Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στη σκηνή ήταν σαν να είμαστε μαζί για χρόνια . Ο τίτλος μας είναι 40 χρόνια επιτυχία . Είχες το χάρισμα της επικοινωνίας με τον κόσμο. Ο Λαυρεντης, ο Μελωδός μου, έλεγα. Σαν κεραυνός έπεσε στα κεφάλια μας το τραγικό νέο και θρηνούμε όλοι το δικό μας άνθρωπο. Μοιραστηκαμε τα πάντα σαν αδέρφια. Μου μιλούσε για τις μεγάλες του αγάπες τη σύντροφο του Ελένη, την κόρη του Κλάρα, τον αδερφό του και τους φίλους του. Η τελευταία μας συναυλία ήταν την Παρασκευή και μου είπε: Τι άλλο θέλουμε Νικολάκη μου, δεν μας βαρέθηκε τόσα χρόνια ο κόσμος και έρχονται κι ακούν τα τραγουδάκια μας. Έφυγε χαρούμενος. Καλό σου ταξίδι, φίλε μου», κατάφερε να πει μέσα σε λυγμούς ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Στην κηδεία του παραβρέθηκαν αμέτρητοι θαυμαστές του Λ. Μαχαιρίτσα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης οι οποίοι έχουν ένα κοινό. Τους συντροφεύουν στη ζωή, στην καθημερινότητά τους τα τραγούδια του. Τραγούδια που όλοι λίγο πολύ έχουμε σιγοτραγουδήσει.

Ανάμεσα στο πλήθος και ο κολλητός του, Διονύσης Τσακνής. Μην μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυά του κατάφερε να πει ένα σπαρακτικό «Θα μου λείψεις, σε αγαπάω Λάρυ», και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Η κηδεία του Λαυρέντη, έγινε ακριβώς όπως ήθελε η οικογένειά του, λιτά και διακριτικά. Στο Κοιμητήριο Ζωγράφου έδωσε το παρών και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και αρκετά μέλη του ΚΚΕ, το κόμμα που υποστήριζε ο εκλιπών.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που βρέθηκαν στο Κοιμητήριο ήταν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Ράντου, o Διονύσης Σαββόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Νέγκα, ο Γιώργος Κιμούλης, η Βάσια Τριφύλλη, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Ιεροκλής Μιχαϊλίδης, ο Μπάμπης Στόκας, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Νίκος Αλιάγας, η Ελεωνόρα και ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, η Μαρία Σολωμού, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Στέλιος Ρόκος, η Κατερίνα Κούκα, η Άβα Γαλανοπούλου και η Τάνια Τσανακλίδου.

Το σπαρακτικό «αντίο» από την κόρη και τη σύζυγό του

Τραγική φιγούρα η μεγάλη αδυναμία του εκλιπόντος, η 25χρονη κόρη του Μαρία – Κλάρα. Στο πλευρό της και η σαστισμένη σύζυγός του η οποία έχασε το στήριγμά της.«Στον λατρεμένο μας σύζυγο και πατερούλη που η καλοσύνη του και η αγάπη του αγκάλιασε εμάς και όλο τον κόσμο», έγραφε το στεφάνι της οικογένειας του.

Ράγισε καρδιές ο Διονύσης Τσακνής

Ο Διονύσης Τσακνής, φίλος, κουμπάρος, «αδερφός»του Λαυρέντη ανέλαβε τον άχαρο ρόλο του πρώτου επικήδειου με τρεμάμενη φωνή και χέρια που δεν μπορούσα να βρουν ηρεμία.

«Θα μου λείψουν οι καυγάδες μας, μέσα από τους οποίους ενηλικιωθήκαμε και πορευτήκαμε στη ζωή» είπε ο Τσακνής με τρεμάμενη φωνή ενώ αναφέρθηκε και σε ένα αστείο περιστατικό που συνέβη πριν χρόνια στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα. Λίγη ώρα πριν αρχίσει μια κοινή τους συναυλία, ένας αστυνομικός που δεν τους γνώριζε δεν τους άφηνε να ανέβουν στο θέατρο λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν μπορείτε να ανέβετε στο θέατρο, έχει συναυλία κάποιος Μαχαιρίτσας Τσακνής».

Εκ μέρους του ΚΚΕ επικήδειο εκφώνησε ο Νίκος Σοφιανός, ο οποίος στάθηκε στους αγώνες του εκτελεσμένου αγωνιστή, παππού του Λαυρέντη, και τόνισε: «Είναι σίγουρο ότι η θάλασσα που τον ταξιδεύει είναι μια θάλασσα αγάπης και αναγνώρισης. Όχι μόνο για τα τραγούδια που μας χάρισε αλλά και για το αποτύπωμα που μας άφησε σαν άνθρωπος και σαν προσωπικότητα» και ο προσωπικός ιατρός του Δ. Ράπας. Ο τελευταίος διερωτήθηκε: «Γιατί; Μήπως δεν πρόσεξε, μήπως δεν έπαιρνε τα φάρμακά του, μήπως τον κούρασαν οι συνεργάτες του; Όταν δημιουργήθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του, μου έλεγε ότι δεν φοβάται τίποτα. Η κόρη του, ήταν τότε τεσσάρων ετών κι έλεγε «έχω μια κόρη που πρέπει να μεγαλώσω» Ήταν ο πιο πειθαρχημένος ασθενής. Δυστυχώς αυτή τη φορά έπαθε ανακοπή. Καλό ταξίδι».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024