Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτο κουδούνι στα σχολεία για 1,5 εκατ. μαθητές - Ελλείψεις καταγγέλλουν οι καθηγητές

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία για 1,5 εκατ. μαθητές – Ελλείψεις καταγγέλλουν οι καθηγητές

Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει πως όλα τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία ενώ έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μεγάλο κύμα διορισμών αναπληρωτών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Στο σχολείο επιστρέφουν σήμερα περίπου 1,5 εκατομμύριο μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων όπου θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός ενώ η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τα «πρωτάκια» του δημοτικού τα οποία θα βρεθούν σε ένα ολοκαίνουργιο σχολικό περιβάλλον.

Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει πως όλα τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία ενώ έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μεγάλο κύμα διορισμών αναπληρωτών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέος γύρος προσλήψεων στα σχολεία όπου παρατηρούνται κενά.

Πού θα πάει ο ΠτΔ και οι πολιτικοί αρχηγοί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα μεταβεί στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το 170Ο και το 108ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών καθώς και το 90ο και 108ο Νηπιαγωγείο στα Κάτω Πατήσια, για να παραστεί στην τελετή Αγιασμού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο 7ο Δημοτικό Σχολείου Γαλατσίου.

Σε Λέρο και Κάλυμνο η υπ. Παιδείας

Στη Λέρο βρίσκεται από χθες, Τρίτη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, για να παραστεί στις τελετές αγιασμού σε σχολεία της Λέρου και της Καλύμνου.

Συγκεκριμένα θα παραβρεθεί στον αγιασμό του 10ου Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου καθώς επίσης στην τελετή αγιασμού στο ΕΠΑΛ και το 2ο Γυμνάσιο Λέρου.

Από την Λέρο η υπουργός θα αναχωρήσει με σκάφος για την Κάλυμνο προκειμένου να παραβρεθεί στον αγιασμό στο “Νικηφόρειο” ΕΕΕΚ , το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλύμνου και στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, θα παρευρεθεί στα συστεγαζόμενα σχολεία: 39ο και 141ο δημοτικό και 97ο νηπιαγωγείο Αθηνών, στα οποία θα τελέσει τον αγιασμό ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Σιβιτανίδειο Σχολή και το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα Ειδικά Σχολεία στη Ραφήνα, που ανακατασκευάστηκαν, μετά την πυρκαγιά του 2018.

Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης θα παραστεί στην τελετή αγιασμού στο 68ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα παραστεί στον σχολικό αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου .

Στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας θα παραβρεθεί στον αγιασμό του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ και του 50ου Δημοτικού Σχολείου στην Άνω Πόλη.

Οι καθηγητές ζητούν νέες προσλήψεις

Πάντως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υπάρχουν διαμαρτυρίες από την πλευρά του συνδικαλιστικού φορέα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης σχετικά με τις προσλήψεις.

Οι καθηγητές μάλιστα πραγματοποίησαν χθες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας ζητώντας  άμεση κάλυψη των κενών σε ειδικότητες πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων . Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, η πρόσληψη 20.000 αναπληρωτών σε πρώτη φάση, αποδεικνύει ότι είναι μεγάλη η ανάγκη για άμεσο διορισμό προσωπικού στην εκπαίδευση.

Που υπάρχουν κενά

Παράλληλα, τονίζουν ότι, παρά το μεγάλο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών, στη δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση τα κενά έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 35%-40%. Ειδικά, όπως ανέφερε η ΟΛΜΕ, υπάρχουν κενά κυρίως στα λύκεια στις ειδικότητες των φιλολόγων, των φυσικών και των μαθηματικών, απόρροια της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από φέτος. Έτσι, ζητεί να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά μέσα στον Σεπτέμβριο.

Επίσης, οι καθηγητές ζητούν να διευκολυνθούν οι αναπληρωτές σε ό,τι αφορά τη στέγασή τους και να εξισωθούν τα δικαιώματά τους με εκείνα των μόνιμων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024