Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαμαρτυρία καθηγητών και φοιτητών έξω από το υπ. Παιδείας

Διαμαρτυρία καθηγητών και φοιτητών έξω από το υπ. Παιδείας

Καθηγητές και φοιτητές βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας σήμερα, Τρίτη, ζητώντας μεταξύ άλλων κάλυψη των κενών στα σχολεία  και καλύτερες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες

Καθηγητές και φοιτητές βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας σήμερα, Τρίτη, ζητώντας μεταξύ άλλων κάλυψη των κενών στα σχολεία  και καλύτερες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες .

Από την πλευρά τους, οι καθηγητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ, προκειμένου να ζητήσουν άμεση κάλυψη των κενών σε ειδικότητες μαθημάτων πανελλαδικώς εξεταζόμενων. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, η πρόσληψη 20.000 αναπληρωτών σε πρώτη φάση, αποδεικνύει ότι είναι μεγάλη η ανάγκη για άμεσο διορισμό προσωπικού στην εκπαίδευση.

Παράλληλα, τονίζουν ότι, παρά το μεγάλο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών, στη δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση τα κενά έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 35%-40%. Ειδικά, όπως ανέφερε η ΟΛΜΕ, υπάρχουν κενά κυρίως στα λύκεια στις ειδικότητες των φιλολόγων, των φυσικών και των μαθηματικών, απόρροια της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από φέτος. Έτσι, ζητεί να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά μέσα στον Σεπτέμβριο.

Επίσης, οι καθηγητές ζητούν να διευκολυνθούν οι αναπληρωτές σε ό,τι αφορά τη στέγασή τους και να εξισωθούν τα δικαιώματά τους με εκείνα των μόνιμων.

Από την άλλη, οι φοιτητές που διαμένουν στις εστίες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν στις «κακοσυντηρημένες», όπως χαρακτηρίζουν εστίες. Στην Αθήνα υπάρχουν τέσσερις εστίες για τέσσερις σχολές, οι οποίες δεν καλύπτουν τις ανάγκες των φοιτητών, όπως αναφέρουν. Έτσι, χιλιάδες φοιτητές, που έχουν οικονομικές δυσκολίες, στρέφονται στην αναζήτηση ιδιωτικής στέγης, επιβαρύνοντας επιπλέον, όπως λένε οι φοιτητές, τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024