Στις 14 Σεπτεμβρίου, στον οίκο δημοπρασιών Bonhams, θα δημοπρατηθεί έργο του Banksy, της πρώτης περιόδου καλλιτεχνικών παρεμβάσεών του, το οποίο ο Βρετανός street artist και ακτιβιστής ζωγράφισε στο εξωτερικό ενός φορτηγού Volvo, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να φτάσει ακόμα και 2 εκατομμύρια δολάρια.

Το «Turbo Zone Truck (Laugh now but one day will be in charge)», το οποίο ο Banksy δημιούργησε το 2000, χαρακτηρίζεται από σειρά μοτίβων αναρχίας και απείθαρχης συμπεριφοράς: παρόντες είναι φτερωτοί πίθηκοι και βαριά εξοπλισμένες ειδικές μονάδες αποκατάστασης τάξης – και τα δύο εμφανίζονται σε πολλές παραλλαγές καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας του.

Το 1999, προσκάλεσαν τον ανώνυμο Βρετανό καλλιτέχνη στη νότια Ισπανία να ζωγραφίσει το φορτηγό Volvo ενόψει ενός πάρτι σε αποθήκη για τους εορτασμούς της χιλιετίας.

Δείτε ακόμη – Κλάπηκε τοιχογραφία του Banksy από το Πομπιντού 

Κατά τη διάρκεια του πάρτι, ο Banksy πέρασε τις πρώτες στρώσεις και, τις επόμενες λίγες εβδομάδες, ολοκλήρωσε το έργο. Τα χρόνια που ακολούθησαν, το συγκεκριμένο φορτηγό Volvo συμμετείχε σε διεθνή τουρνέ του Turbozone Circus, ενός τσίρκου φημισμένου για τα θεάματα με πυροτεχνήματα που παρουσίαζε, ενώ λόγω της έκθεσής του σε διάφορα γεωγραφικά μήκη και πλάτη είναι διάσημο.

Ο Bonhams προσφέρει το έργο στο πλαίσιο της Goodwood Revival Sale, της φετινής δημοπρασίας οχημάτων που διενεργεί.

Δείτε ακόμη – «Εξαφανίστηκε» διάσημο έργο του Banksy για το Brexit

Γράψτε το σχόλιο σας