Ν. Χαρδαλιάς στο One Channel: Αύξηση πυρκαγιών κατά 85% συγκριτικά με το 2018
Για 85% περισσότερες πυρκαγιές το διάστημα 8 Ιουλίου - 31 Αυγούστου 2019 συγκριτικά με το 2018 έκανε λόγο, μιλώντας στην εκπομπή One Report, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία.
Για 85% περισσότερες πυρκαγιές το διάστημα 8 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2019 συγκριτικά με το 2018 έκανε λόγο, μιλώντας στην εκπομπή One Report, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία.
Όπως είπε «πέρυσι, το συγκεκριμένο διάστημα, είχαμε 1.350 φωτιές, ενώ φέτος 2.360» υπογραμμίζοντας μάλιστα πως το 2018 έγιναν στάχτη 112.000 στρέμματα συγκριτικά με το 2019, που καταστράφηκαν 65.000 στρέμματα.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά «όταν ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος θα έχουμε όλα τα στατιστικά και θα μπορέσουμε να βγάλουμε ακριβή συμπεράσματα».
Αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Νέα Μάκρη και στις εν εξελίξει έρευνες μετά τις υπόνοιες που άφησαν τόσο κάτοικοι όσο και αρμόδιοι φορείς για εμπρησμό, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως «αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα ευρήματα, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πού βρισκόμαστε».
«Πάντως τα δεδομένα είναι ότι δεν πρόκειται ούτε για αμέλεια ούτε για συμπτώσεις. Η χθεσινή ήταν πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω του δύσβατου του σημείου και της ώρας. Κάποιοι ίσως είχαν επενδύσει σε ενδεχόμενα μη έγκαιρα αντανακλαστικά μας» πρόσθεσε.
«Η έρευνα συνεχίζεται από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού» υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως πέρα από τις εικασίες πρέπει να μείνουμε στο υλικό που μαζεύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Πηγή: onetv.gr
- Ιράν: Ο Ζελένσκι λέει ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ιρανικών drones
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής
- Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τα Τέμπη και το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τη δικαστική απόφαση
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Κύπρος, Τουρκία και μετά;
- «Ένας λαός που δεν είναι πια περήφανος» – Μπέσσυ Μάλφα και Χρήστος Στέργιογλου έστειλαν ηχηρό μήνυμα για τα Τέμπη από το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ»