
Στρατηγικό διάλογο Ελλάδας – ΗΠΑ για την Παιδεία συμφώνησαν Κεραμέως – Πάιατ
Να διερευνήσουν περαιτέρω τρόπους συνεργασίας και αμοιβαίας αξιοποίησης των πλούσιων δυνατοτήτων των δύο χωρών, προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας συμφώνησαν η υπουργός Παιδείας, Νικη Κεραμέως και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθηνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος την επισκέφθηκε σήμερα
Να διερευνήσουν περαιτέρω τρόπους συνεργασίας και αμοιβαίας αξιοποίησης των πλούσιων δυνατοτήτων των δύο χωρών, προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας συμφώνησαν η υπουργός Παιδείας, Νικη Κεραμέως και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθηνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος την επισκέφθηκε σήμερα.
Η υπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα αρμοδιότητάς της, μεταξύ των οποίων η απελευθέρωση των σχολικών μονάδων από το σφιχτό εναγκαλισμό του υπουργείου, η ενίσχυση της αυτονομίας και της εξωστρέφειας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, η διεύρυνση της δυνατότητας δημιουργίας ξενόγλωσσων προπτυχιακών τμημάτων, η στήριξη της τεχνολογικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Από την πλευρά του, ο πρέσβης ανέδειξε ζητήματα που ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως τη χώρα του, όπως η διεύρυνση των ανταλλαγών υποτρόφων και φοιτητών μεταξύ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η δυνατότητα για Αμερικανούς φοιτητές να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα σε θεματικές όπου η Ελλάδα κατέχει ιδιαίτερη τεχνογνωσία, όπως η ναυτιλία, και η εν γένει προώθηση του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σε θέματα Παιδείας.
Σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, ο κ. Πάιατ ανέφερε: «Ήταν μία καταπληκτική συζήτηση με τη νέα υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις τεράστιες δυνατότητες στον τομέα της εκπαίδευσης, που θα ενδυναμώσουν τις σχέσεις των δύο λαών. Ανυπομονώ για τον προσεχή Στρατηγικό Διάλογο μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, όπου θα μπορέσουμε να εμβαθύνουμε την κοινή μας υποστήριξη για ανταλλαγές και προγράμματα».
https://twitter.com/USAmbPyatt/status/1154741995610525696
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»
- Ουκρανία: Παύση επιθέσεων εναντίον ενεργειακών υποδομών προτείνει το Κίεβο στη Μόσχα
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Οι μαύρες τρύπες ενός διαγγέλματος