
Την Πέμπτη κατατίθεται τελικά το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος
Αύριο θα κατατεθεί τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βουλή, το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος
Αύριο θα κατατεθεί τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βουλή, το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος.
Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επιλογή γενικών διευθυντών στην ιεραρχία με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο, τη σύσταση Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και μια σειρά από άλλες διατάξεις που θα κάνουν το κράτος πιο λειτουργικό, πιο επιτελικό.
Μεταξύ άλλων:
α) Θα υπάρχουν κωλύματα και ασυμβίβαστα σε επίπεδο υπουργού, υφυπουργού και γενικού γραμματέα,
β) θα εισάγεται ενιαίος βαθμός υπηρεσιακού γενικού γραμματέα, προερχόμενου από την ίδια τη διοίκηση, δηλαδή, «δημοσίου υπαλλήλου καριέρας»,
γ) οι διοικητικές πράξεις ατομικού χαρακτήρα θα εκδίδονται, κατά κανόνα, στο επίπεδο της διοίκησης. Έτσι ο γενικός διευθυντής, ο προερχόμενος από τη διοίκηση, θα είναι εκείνος που θα αποφασίζει τελικά με τη δική του υπογραφή την έκδοση πράξης.
δ) το υπουργικό συμβούλιο, από όργανο νομιμοποίησης προειλημμένων αποφάσεων, θα καθίσταται ως καίριο φόρουμ παραγωγής πολιτικής, με συλλογικές διαδικασίες, οργανόγραμμα και πρόγραμμα που θα λειτουργεί στο πλαίσιο της κυβέρνησης.
- Τσουκαλάς: Αν η πολιτική αντιπαράθεση πάει στο 2015 ή στο 2019, αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ
- Βήμα προς την κοινωνικοποίηση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από Δήμο της Αττικής
- Από Ραφήνα για Νάξο και από Σαντορίνη για Ίο: Πώς ταξιδεύει φέτος ο κόσμος στα ελληνικά νησιά
- Κρήτη: Συνελήφθη Βρετανός στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου – Επιτέθηκε φραστικά στη σύζυγό του σε πτήση από Αγγλία
- Το BBC αποθέωσε τον Akyla για την εμφάνισή του στη Eurovision
- Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Ο κόσμος αντλεί από τα αποθέματα του πετρελαίου με ρυθμούς ρεκόρ
