Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ενας ο νέος πρωθυπουργός, πολλές οι «καυτές πατάτες»

Ενας ο νέος πρωθυπουργός, πολλές οι «καυτές πατάτες»

Αγωνία όσον αφορά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των 160.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος για τον διάδοχο της Τερίζα Μέι στην κομματική ηγεσία και τον βρετανικό πρωθυπουργικό θώκο δεν υπάρχει. Το όνομα που ανακοινώνεται σήμερα θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτό του Μπόρις Τζόνσον

Αγωνία όσον αφορά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των 160.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος για τον διάδοχο της Τερίζα Μέι στην κομματική ηγεσία και τον βρετανικό πρωθυπουργικό θώκο δεν υπάρχει. Το όνομα που ανακοινώνεται σήμερα θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτό του Μπόρις Τζόνσον. Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε μάλιστα από το ιστολόγιο των Τόρις Conservativehome ήθελε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας να επικρατεί του νυν υπουργού Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, με 73% των ψήφων.

Ο Τζόνσον αναμένεται να αναλάβει ωστόσο αύριο καθήκοντα, στη θέση της Τερίζα Μέι, με μια σειρά από «καυτές πατάτες» να τον περιμένουν στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στρητ, από το «μαύρο σύννεφο» του Brexit έως την κρίση με την Τεχεράνη, με το υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιο Stena Impero να παραμένει «όμηρος» στο Ιράν και μια σειρά από υπουργούς και υφυπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης να του γυρίζουν παράλληλα την πλάτη.

Επειτα από τον υπουργό Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκοκ, που είχαν ανακοινώσει ήδη από προχθές πως θα εγκαταλείψουν το πόστο τους αν γίνει πρωθυπουργός, την παραίτησή του υπέβαλε χθες και ο βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών Αλαν Ντάνκαν, ένας μακροχρόνιος επικριτής του, αυτός που τον κατηγόρησε πρόσφατα ότι «πέταξε στα σκυλιά» τον πρεσβευτή του Λονδίνου στην Ουάσιγκτον, σερ Κιμ Ντάροκ, έπειτα από τη διαρροή διπλωματικών εγγράφων που περιείχαν αξιολογικές κρίσεις του βρετανού διπλωμάτη για τον Ντόναλντ Τραμπ και την κυβέρνησή του.

  • Θα καταφέρει ο Τζόνσον να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Βουλής μετά από τρία χρόνια πολιτικού χάους;
  • Πως θα χειριστεί ο μελλοντικός πρωθυπουργός μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής;
  • Θα καταφέρει να συνεργαστεί με τους διαπραγματευτές της ΕΕ;

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση των «Νέων» της Τρίτης

Ενας ο νέος πρωθυπουργός,πολλές οι «καυτές πατάτες»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024