Πρόστιμο – μαμούθ στο Facebook για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica
Πρόστιμο-μαμούθ, ύψους πέντε δισ. δολαρίων αναμένεται να πληρώσει το Facebook.
Πρόστιμο-μαμούθ, ύψους πέντε δισ. δολαρίων αναμένεται να πληρώσει το Facebook.
Το πρόστιμο ενέκριναν οι ρυθμιστές αρχές των ΗΠΑ στο πλαίσιο της έρευνας για παραβίαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Σύμφωνα με το BBC, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) είχε ξεκινήσει έρευνα μετά τις κατηγορίες ότι είχαν περιέλθει παράνομα στην κατοχή της Cambridge Analytica τα δεδομένα έως και 87 εκατ. χρηστών του Facebook.
Ο εξωδικαστικός διακανονισμός εγκρίθηκε από την FTC και προβλέπει την επιβολή προστίμου από το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένοι βουλευτές των Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον καταδίκασαν προτεινόμενο πρόστιμο, κρίνοντας το μικρό και ανεπαρκές.
Ο διακανονισμός, εάν εγκριθεί, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί από ομοσπονδιακή υπηρεσία για παραβίαση νομοθεσίας και κανονισμών.
Η FTC και το Facebook αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.
Πηγή: onetv.gr
- Φάμελλος από Γλυφάδα: Σοβαρότατες οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν επενδύει στην πρόληψη
- «Τη δέρνουν, σας παρακαλώ βοηθήστε» – Ο Μπάρον Τραμπ έσωσε γυναίκα στο Λονδίνο
- Τα γυαλιά ηλίου α λα «Top Gun» του Μακρόν στο Νταβός έσπασαν τα ταμεία
- BHMAGAZINO: O συλλέκτης, η ολόχρυση Αντέλ και η Γροιλανδία
- Τραμπ: Η συμφωνία για τη Γροιλανδία είναι υπό διαπραγμάτευση – Παίρνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς καθόλου κόστος
- Αναντολού Εφές: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (pic)