Κουμουτσάκος από Σάμο: Η κατάσταση στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων είναι τραγική
Το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Σάμο επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος κάνοντας λόγο για μια πραγματικά τραγική κατάσταση.
Το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Σάμο επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος κάνοντας λόγο για μια πραγματικά τραγική κατάσταση.
Είπε συγκεκριμένα: «Είναι χωρητικότητας 600-700 ατόμων και εδώ βρίσκονται 3.200 άτομα.
»Είναι μια κατάσταση που προβληματίζει και τη χώρα και την τοπική κοινωνία.
»Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα θα διαμορφώσουμε γρήγορα μια αποτελεσματική πολιτική».
Χτες, ο κ. Κουμουτσάκος είχε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, ενόψει του επικείμενου άτυπου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Ελσίνκι, στις 18 και 19 Ιουλίου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της ελληνικής πλευράς με έμφαση στην πρακτική έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στη διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος και την ενίσχυση της συνεργασίας με τις τρίτες χώρες.
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ

