Ομελέτα φούρνου με λαχανικά
Χορταστική ομελέτα φούρνου με πλούσια γεύση
Υλικά για 4 μερίδες
6 αυγά
300 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
300 γρ. μανιτάρια
2 πράσα (το λευκό μέρος) σε λεπτές ροδέλες
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
100γρ. καλαμπόκι
½ φλιτζάνι γάλα
4,5 κ. σούπας λάδι
2 κ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς και ρίξτε σε ένα τηγάνι το λάδι. Σοτάρετε τα πράσα, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το καλαμπόκι για 5-6 λεπτά. Πάρτε ένα μπολ και χτυπήστε τα αυγά, τη φέτα και το γάλα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τον βασιλικό. Αδειάστε το μείγμα σας, σε ένα ταψάκι αφού το λαδώσετε. Ρίξτε πάνω στο μείγμα τα λαχανικά που σοτάρατε. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δείτε την ομελέτα σας να ροδίζει.
- Ποια φρούτα και λαχανικά πρωταγωνιστούν στις εξαγωγές το α’ τρίμηνο 2024 [πίνακες]
- Γαύδος: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Σφακίων
- Η σημασία του θριάμβου του Ολυμπιακού
- Πόλεμος στη Γάζα: Κατέρρευσαν τα νοσοκομεία – Έκκληση από τον ΠΟΥ για κατάπαυση του πυρός
- Αναβλήθηκε ξανά η εκτόξευση του πρώτου επανδρωμένου Starliner της Boeing
- Ευρωεκλογές: Η ποινή για όσους δεν ψηφίσουν – Ποιοι εξαιρούνται