Κατασχέθηκε τάνκερ στο Γιβραλτάρ που κατευθυνόταν προς την Συρία
Ακινητοποιήθηκε και κατασχέθηκε από την αστυνομία του Γιβραλτάρ ένα πετρελαιαγωγό πλοίο που εκτιμάται πως μετέφερε καύσιμα προς την Συρία.
Ακινητοποιήθηκε και κατασχέθηκε από την αστυνομία του Γιβραλτάρ ένα πετρελαιαγωγό πλοίο που εκτιμάται πως μετέφερε καύσιμα προς την Συρία.
Σύμφωνα με τις αρχές το φορτίο του «Grace 1» προοριζόταν για το διυλιστήριο Μπάνιας στην Συρία, ενώ ο ο ιδιοκτήτης αποτελεί στόχο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τον επικεφαλής της διοίκησης του Γιβραλτάρ, Φάμπιαν Πικάρντο.
Το πλοίο με σημαία του Παναμά, κατασχέθηκε μαζί με το φορτίο του, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο.
Ο επικεφαλής υπουργός του Γιβραλτάρ, Φαμπιάν Πικάρντο δήλωσε πως με δική του εξουσιοδότηση οι υπηρεσίες του Γιβραλτάρ ζήτησαν βοήθεια από το Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να προσεγγίσουν και να καταλάβουν το «Grace 1».
Τέλος, η διοίκηση του Γιβραλτάρ ενημέρωσε την ΕΕ για την υπόθεση και την εφαρμογή των κοινοτικών κυρώσεων.
Πηγή: onetv.gr
- ΗΠΑ – Ιράν: Το πλαίσιο συμφωνίας που πρότειναν οι διαμεσολαβητές – Το «αγκάθι» του εμπλουτισμού ουρανίου
- 5+1 Επιτραπέζια παιχνίδια για βραδιές στο σπίτι
- Πολ Μεσκάλ στο Hamnet – Γιατί ένας βάρδος του 1596 φοράει αυτό το σύγχρονο σκουλαρίκι-κρίκο;
- Απαγορευτικό: Ακυρώσεις δρομολογίων και καθυστερήσεις στα λιμάνια της Αττικής λόγω θυελλωδών ανέμων
- Ο Γιαμπουσέλε αποχωρεί από τους Νικς και βάζει… φωτιά στη Euroleague
- Ακίνητα: Έρχονται νέες παρεμβάσεις για εξπρές μεταβιβάσεις


