Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή One Direct, ο γιατρός και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Ηλίας Σιώρας, τοποθετήθηκε για την αποκάλυψη γύρω από το ιατρικό απόρρητο ασθενών του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, το οποίο βρίσκεται απροστάτευτο και σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Ο κ. Σιώρας, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα πολλών ετών, από τότε που το αρχείο του νοσοκομείου είχε οριστεί να μεταφερθεί σε κτίριο στην Παιανία, όπου πλέον η χωρητικότητα του δεν επιτρέπει την αρχειοθέτηση άλλων ιατρικών φακέλων.

Ο ίδιος ταυτόχρονα τόνισε πως η εικόνα αυτή συνιστά πρόβλημα όχι μόνο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών αλλά και για επιστημονικούς λόγους Ο ίδιος τόνισε ακόμα ότι από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει καμία αλλαγή, για να αλλάξει αυτή η κατάσταση σημειώνοντας πως δεν υπήρξε καμία κρατική χρηματοδότηση.

Αναφερόμενος στην ψηφιοποίηση των ιατρικών φακέλων, ο κ. Σιώρας υποστήριξε πως η υπάρχουσα δομή δεν αρκεί για να αποθηκευτούν απεικονιστικές εξετάσεις, καθιστώντας απαραίτητη την ύπαρξη των ιατρικών φακέλων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος υπογράμμισε πως η εικόνα αυτή δεν αφορά μόνο στον Ευαγγελισμό αλλά και σε πολλά δημόσια νοσοκομεία.

Πηγή: onetv.gr