Οι Μπλέιζερς κινούνται στην αγορά με βάση το γεγονός πως ο βασικός και αναντικατάστατος ψηλός τους, Γιουσούφ Νούρκιτς, θα απουσιάσει για μεγάλο μέρος της σεζόν 2019-2020. Βάσει της κατάστασης λοιπόν, κάλυψε το μεγάλο κενό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι Μπλέιζερς σύμφωνα με τον Άντριαν Βοϊναρόφσκι, απέκτησαν από το Μαϊάμι τον φευγάτο Χασάν Γουάιτσαϊντ, στέλνοντας στους Χιτ τον Μο Χάρκλες και τον Μέγερς Λέοναρντ.

Ο Γουάιτσαϊντ μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να παρουσιάζει μια κάμψη στην καριέρα του, αλλά παραμένει στα 30 του ένας από τους καλούς ψηλούς της Λίγκας με έμφαση στα ριμπάουντ αλλά και τα κοψίματα. Πέρσι αγωνίστηκε σε 72 ματς της regular season σε 23.3 λεπτά συμμετοχής είχε 12.3 πόντους, και 11.3 ριμπάουντ ενώ προσέφερε και αμυντικά με 1.9 κοψίματα ανά ματς.

Από την άλλη το Μαϊάμι θα εντάξει στο δυναμικό τους δύο καλούς ρολίστες. Τον σμολ φόργουορντ Μο Χάρκλες (7.7 πόντοι/4.5 ριμπάουντ/1.2 ασίστ) και τον ύψους 2.16 μ. σέντερ Μέγερς Λέοναρντ (5.9 πόντοι/3.8 ριμπάουντ/1.2 ασίστ), έχοντας όπως όλα δείχνουν νέο… σερίφη στην πόλη που ακούει στο όνομα Τζίμι Μπάτλερ.