O Υi Yang Χu και ο Jing Yi Ye του εθνικού πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ταϊβάν, σχεδίασαν το «Arctic Saver Tower», με στόχο την προστασία των πολικών παγετώνων και την παράταση της χειμερινής περιόδου στον Αρκτικό Ωκεανό.

Ο φουτουριστικός αυτός πύργος σχεδιάζεται να ενεργοποιείται κάθε Απρίλη, την περίοδο κατά την οποία ο πάγος ξεκινά να λιώνει, παγώνοντας ενεργά το θαλασσινό νερό σε διάφορα σημεία ενώ παράλληλα θα επεκτείνει και τις μεταναστευτικές περιόδους για ποικίλα είδη, όπως οι πολικές αρκούδες.

Προτεινόμενο για διαφορετικά διεθνή βραβεία, ο «αρκτικός πύργος ασφαλείας» αποτελείται από το εξωτερικό πλαίσιο , την μονάδα κάτω από την επιφάνεια του νερού αλλά και δύο εξωτερικές μονάδες.

Κατά τον Απρίλη, το εξωτερικό πλαίσιο του πύργου θα αρχίσει να περιστρέφεται ενώ η μονάδα κάτω από την επιφάνεια του νερού θα ξεκινήσει να αποθηκεύει νερό.

Με τις δύο εξωτερικές μονάδες να εκτίθενται στον παγωμένο αρκτικό αέρα κατά την διάρκεια της περιστροφής, το θαλασσινό νερό θα παγώνει. Η μονάδα αποθήκευσης πάγου θα βρίσκεται εξωτερικά κατά την περιστροφή, στο επίπεδο της θάλασσας και ο πάγος θα λιώνει, απορροφώντας τη θερμότητα στην ατμόσφαιρα και επιβραδύνοντας έτσι την άνοδο της θερμοκρασίας.

Τον Σεπτέμβριο ο ψεκαστήρας του εξωτερικού πλαισίου θα ρίχνει θαλάσσιο νερό στον πάγο και με τον έλεγχο της κατεύθυνσης και της απόστασης του ψεκασμού, ο πάγος θα παχυνθεί, οδηγώντας σε παρατεταμένη περίοδο τήξης.