Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανθ' ημών Βάνα και Στάθης

Ανθ’ ημών Βάνα και Στάθης

Βάνα Μπάρμπα και Στάθης Παναγούλης στο ΚΙΝΑΛ, λίγες ημέρες μετά την απομόνωση Βενιζέλου. Ολοι και όλα θα κριθούν στις 7 Ιουλίου

Περιμένοντας την προκήρυξη των εκλογών και το νέο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» από τον πρωθυπουργό, η είδηση που τάραξε τα νερά της πολιτικής σκηνής ήταν η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Βάνας Μπάρμπα στο νότιο τομέα με το ΚΙΝΑΛ και του Στάθη Παναγούλη στη Β’ Πειραιά και πάλι με το Κίνημα Αλλαγής.

Οι ανακοινώσεις αυτές γίνονται λίγες ημέρες μετά τον τσακωμό της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και της ουσιαστικής απομόνωσης του πρώην προέδρου ο οποίος αποχαιρέτησε πρόσφατα τη Βουλή.

Χωρίς κανείς να θέλει να ασκήσει κριτική στη Χαριλάου Τρικούπη για τις επιλογές των υποψηφίων, δεν μπορεί παρά να σχολιαστούν οι νέες αφίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Η Βάνα Μπάρμπα κάποτε φωτογραφιζόταν με τους ΑΝΕΛ κι έκανε «κοινό ανθρωπιστικό αγώνα». Αν δεν έγινε βουλευτής στα αντιμνημονιακά χρόνια του Πάνου Καμμένου αυτό ασφαλώς έχει να κάνει με άλλες παραμέτρους που δεν γνωρίζουμε.

Σημασία έχει ότι η πρώην ηθοποιός και μοντέλο επελέγη από το ΚΙΝΑΛ για να το εκπροσωπήσει στο νότιο τομέα και να δώσει τη δυναμική που χρειάζεται για να είναι τρίτο κόμμα. Ισως να συμβολίζει το νέο, το μοντέρνο, το πρωτοποριακό που θέλει να εκφράσει η Χαριλάου Τρικούπη, αφήνοντας πίσω τα βαρίδια τύπου… Βενιζέλος.

O δε Στάθης Παναγούλης, αδελφός του ήρωα της αντίστασης στη Χούντα, Αλέκου Παναγούλη, απλά… επιστρέφει στο σπίτι του. Θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στη Β’ Πειραιά, αφήνοντας πίσω του τον ΣΥΡΙΖΑ και τις κραυγές στη Βουλή, όταν σχεδόν ζητούσε λιντσαρίσματα.

Τι είχε πει ο κ. Παναγούλης, απευθυνόμενος σ’ αυτούς από τους οποίους ζητά σήμερα στήριξη;

Ηταν 2012 και ο βουλευτής τότε του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει: «Να παρακαλάτε κύριοι και κυρίες που υπογράψατε τα μνημόνια, να περάσετε από ειδικό δικαστήριο… αυτό σας εύχομαι κι εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη».

Αυτά είχε πει και σίγουρα κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν μνημόνια θα το θυμούνται τώρα και στην περίπτωση που ο πειραιώτικος λαός τον ψηφίσει και τον κάνει μέλος της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ. Θα έχει πολλά ενδιαφέροντα να πει π.χ. με  κάποιους Παπανδρεϊκούς που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο.

Είπαμε και στην αρχή. Τις επιλογές της ηγεσίας ενός κόμματος ο λαός τις στηρίζει ή τις αποδοκιμάζει. Αυτό που πρέπει να κάνει η ηγεσία, όμως, είναι να μη λησμονεί την ιστορία. Να θυμάται, να κρίνει και να αποφασίζει με καθαρό μυαλό.

Γιατί αν στο ΚΙΝΑΛ πιστεύουν ότι με Μπάρμπα και Παναγούλη θα οδηγήσουν το κόμμα στους στόχους που έχουν βάλει, μάλλον έχουν πάρει λάθος δρόμο. Και λάθος μηνύματα από το λαό που παραμένει στο ΚΙΝΑΛ γιατί δεν αντέχει ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τον Τσίπρα.

Κάποτε θα έλεγαν οι θυμόσοφοι «ανθ’ ημών Βάνα Μπάρμπα και Στάθης Παναγούλης», αλλά ποιος θα αμφισβητήσει τις επιλογές της κ. Γεννηματά; Κανείς, μόνο ο λαός.

Η 7η Ιουλίου θα είναι D Day για την προοδευτική παράταξη. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024