Γ. Παπανδρέου : ΚΙΝΑΛ για προοδευτική απάντηση στη συντήρηση, όποιο χρώμα και αν έχει
«Ψηφίζουμε Κίνημα Αλλαγής. Για μια ισχυρή προοδευτική πλειοψηφία που θα ανατρέψει τους συντηρητικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη. Αυτήν την Κυριακή, επιλέγουμε: Μια προοδευτική Ελλάδα, μια προοδευτική Ευρώπη», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
«Ψηφίζουμε Κίνημα Αλλαγής. Για μια ισχυρή προοδευτική πλειοψηφία που θα ανατρέψει τους συντηρητικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη. Αυτήν την Κυριακή, επιλέγουμε: Μια προοδευτική Ελλάδα, μια προοδευτική Ευρώπη. Την προοδευτική απάντηση στη συντήρηση, όποιο χρώμα και αν έχει», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του στην εφημερίδα το ΚΑΡΦΙ.
Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ακόμη: «Μαζί με την ψήφο μας για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές. Γιατί παλεύουν ενάντια στη συντήρηση. Γιατί παλεύουν ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που επέβαλε η συντήρηση. Παλεύουν για αξίες, για ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα. Ενάντια στον εθνικισμό και σε κάθε μορφή αυταρχισμού, όπως της άκρας δεξιάς».
Όπως τονίζει ο κ. Παπανδρέου, «οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, παλεύουν για μια Ευρώπη όπου οι μικρότερες χώρες θα έχουν δυνατή φωνή και θα συνδιαμορφώνουν τις αποφάσεις. Για μια Ευρώπη, που μέσα από την οικονομική Ένωση, θα μας προστατεύει από μελλοντικές κρίσεις αλλά και θα υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.»
» Για μια Ευρώπη που προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις της τρίτης τεχνολογικής επανάστασης. Μια Ευρώπη που έχει την βούληση να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση. Μέσω της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, της καθαρής ενέργειας, ανοίγοντας δρόμους για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τις επόμενες γενιές».
«Μια Ευρώπη, που θέλουμε να είναι δυνατή στον κόσμο. Σημερινή συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης. Όσοι θέλουν να ναρκοθετήσουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα προσπαθούν να το μποϊκοτάρουν εκ των έσω. Ευνοούν τις κεντρόφυγες δυνάμεις. Επιχαίρουν για το «brexit».
» Μιλούν για φανταστικούς εχθρούς και ονειρεύονται μια μικρή Ευρώπη κλεισμένη σε τείχη. Προωθούν μια ουτοπία που δεν αφήνει χώρο στη συνύπαρξη διαφορετικών λαών και πολιτισμών. Σε αυτό που ιστορικά είναι η κοινή κληρονομιά και ο πλούτος της Ευρώπης.»
» Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει παγκόσμια το καλύτερο παράδειγμα ανάπτυξης με δημοκρατία. Οι σοσιαλιστές πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει ένα οικοδόμημα που χτίζουμε όλοι μαζί. Οικοδόμημα των πολιτών. Το δικό μας όραμα» ανέφερε ο ίδιος.
- Υποχώρηση των ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε η Φρανσέσκα Αλμπανέζε από τον κατάλογο των κυρώσεων
- Μετά τους Τραμπ και Πούτιν, σειρά για τον Σι έχει η επίσκεψη στον Κιμ Γιονγκ Ούν
- Εκλογές Περού: Η υποψήφια της ακροδεξιάς Φουτζιμόρι έχει προβάδισμα 4% ενόψει β΄ γύρου
- Ασφαλείς οι πτήσεις στην Ελλάδα – Δεν αναμένονται ελλείψεις καυσίμων
- Προσεκτική η Κάγια Κάλας εναντίον του Μπεν – Γκβιρ – Πολύ έντονη κριτική στην Κάλας από Ισπανίδα ευρωβουλευτή
- Ρεκόρ για τις κυψέλες μελισσών στην ΕΕ – Έφτασαν τα 9,4 εκατ.
