Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην περιφέρεια μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα χρίσματα στους υποψήφιους δημάρχους. Στη Φθιώτιδα, μετά από πίεση των τοπικών βουλευτών, βγήκε ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για «λανθασμένες εντυπώσεις» που δημιούργησε το επίσημο δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου.

Όμως,  η ανακοίνωση στήριξης του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε, προκαλώντας νέες αντιδράσεις, με τους υποψηφίους δημάρχους Μακρακώμης, Καμένων Βούρλων και Αμφίκελιας να στρέφονται ευθέως εναντίον της ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, στη Στυλίδα, τόπο καταγωγής του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα, ο υποψήφιος που στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα, Γιάννης Αποστόλου, εξέδωσε ανακοίνωση ρίχνοντας την ευθύνη όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν υποψήφιοι σε άλλους δήμους, αλλά σε «αθηναϊκές εφημερίδες».

Άμεση απάντηση ήρθε και από τη Νέα Δημοκρατία και τη ΝΟΔΕ Φθιώτιδας που τόνισε πως «μετά το επιτυχημένο δημοψήφισμα και την μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ σε 17 ώρες, το σκίσιμο των μνημονίων και το κλείσιμο των τραπεζών, τις πετυχημένες μεταγραφές βουλευτών σχηματίζοντας κυβέρνηση ‘’κουρελού’’ για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, τώρα έχουμε και ΣΥΡΙΖΑ κεντρικής διοίκησης και ΣΥΡΙΖΑ επαρχίας».