Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Υποψιάζονται το Ιράν για την επίθεση στη Βαγδάτη

ΗΠΑ : Υποψιάζονται το Ιράν για την επίθεση στη Βαγδάτη

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποπτεύεται ότι σιίτες παραστρατιωτικοί με σχέσεις και πιθανόν ενθάρρυνση από το Ιράν εκτόξευσαν ρουκέτα στην οχυρωμένη και αυστηρά φυλασσόμενη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης προχθές Κυριακή.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποπτεύεται ότι σιίτες παραστρατιωτικοί με σχέσεις και πιθανόν ενθάρρυνση από το Ιράν εκτόξευσαν ρουκέτα στην οχυρωμένη και αυστηρά φυλασσόμενη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης προχθές Κυριακή, δήλωσαν δύο πηγές προσκείμενες σε αυτήν, χθες Δευτέρα.

Οι πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, είπαν ότι η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί ακόμη να εξακριβώσει ποια ακριβώς ήταν η οργάνωση που εκτόξευσε τη ρουκέτα Κατιούσα και σε ποιον βαθμό υπήρξε, εάν υπήρξε, ιρανική ανάμιξη.

Το Ιράν απορρίπτει τις κατηγορίες

Η ρουκέτα έπεσε μέσα στην Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκονται τα κτίρια της ιρακινής κυβέρνησης και ξένες πρεσβείες, και δεν προκάλεσε απώλειες. Η επίθεση προστέθηκε σε σειρά ενεργειών που η Ουάσιγκτον διατείνεται ότι έγιναν από οπαδούς ή ενεργούμενα του Ιράν.

Η κυβέρνηση του Ιράν απέρριψε τις κατηγορίες περί ανάμιξης της χώρας σε επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα. Σύμμαχοι του Ιράν στο ιρακινό πολιτικό σκηνικό εξάλλου έσπευσαν να καταδικάσουν την επίθεση στην Πράσινη Ζώνη την Κυριακή.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024