Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αλί Χαμενεΐ καλεί το Ιράκ να απαιτήσει αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από τα εδάφη του

Ο Αλί Χαμενεΐ καλεί το Ιράκ να απαιτήσει αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από τα εδάφη του

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κάλεσε τη Βαγδάτη να απαιτήσει την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ «το ταχύτερο δυνατόν», κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε στην Τεχεράνη με τον ιρακινό πρωθυπουργό, Αντέλ Άμπντελ Μάχντι

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κάλεσε τη Βαγδάτη να απαιτήσει την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ «το ταχύτερο δυνατόν», κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε στην Τεχεράνη με τον ιρακινό πρωθυπουργό, Αντέλ Άμπντελ Μάχντι.

«Πρέπει να αναλάβετε ενέργειες για να διασφαλίσετε πως οι Αμερικανοί θα αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ το ταχύτερο δυνατόν, επειδή παντού όπου (οι Αμερικανοί) έχουν μια διαρκή παρουσία, το να τους αναγκάσει κάποιος στη συνέχεια να φύγουν καθίσταται προβληματικό» δήλωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής αυτής συνάντησης ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του.

«Η παρούσα κυβέρνηση και το κοινοβούλιο στο Ιράκ (…) δεν είναι επιθυμητά από τους Αμερικανούς, που μηχανορραφούν για να τους εκδιώξουν από την πολιτική σκηνή» είπε ακόμη ο Χαμενεΐ.

Εξάλλου, το ιρανικό κοινοβούλιο υποσχέθηκε σήμερα να ανταποδώσει την αναμενόμενη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να περιλάβουν τους Φρουρούς της Επανάστασης στον κατάλογο των «τρομοκρατικών» οργανώσεων.

«Έχουμε επεξεργαστεί ένα έκτακτο σχέδιο νόμου, και όταν οι Αμερικανοί περιλάβουν τους Φρουρούς στον κατάλογό τους, θα περιλάβουμε τα αμερικανικά στρατεύματα στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως συνέβη με το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος)» δήλωσε ο Χεσματολάχ Φαλαχατπισέχ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και εθνικής ασφαλείας, τον οποίον επικαλείται σήμερα το πρακτορείο Isna.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει αύριο, Δευτέρα, την απόφασή της για τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης (Pasdaran), έναν ιδεολογικό στρατό που δημιουργήθηκε το 1979, με σκοπό να προστατεύσει την Ιρανική Επανάσταση από εξωτερικές και εσωτερικές απειλές.

Το πολιτικό και οικονομικό βάρος των Φρουρών είναι σημαντικό στο Ιράν.

Η επίλεκτη μονάδα τους, η δύναμη Κοντς, είναι μια εξωτερική μονάδα που υποστηρίζει τις συμμαχικές προς το Ιράν δυνάμεις στην περιοχή, όπως ο στρατός του σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, ή η Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

«Πρέπει να απαντήσουμε» επανέλαβε ο Φαλαχατπισέχ, ενώ η δήλωση που υπογράφεται από την πλειονότητα των βουλευτών αναφέρει πως «οποιαδήποτε επίθεση στην εθνική ασφάλεια και στις ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι μια κόκκινη γραμμή».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024