Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύρος: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει από 16 έως 21 Ιουλίου

Σύρος: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει από 16 έως 21 Ιουλίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) παρουσιάζει για έβδομη συνεχή χρονιά, από τις 16 έως τις 21 Ιουλίου, ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, εργαστήρια και μουσικές περφόρμανς, σε παραδοσιακούς και αναδιαμορφωμένους χώρους στη Σύρο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) παρουσιάζει για έβδομη συνεχή χρονιά, από τις 16 έως τις 21 Ιουλίου, ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, εργαστήρια και μουσικές περφόρμανς, σε παραδοσιακούς και αναδιαμορφωμένους χώρους στη Σύρο.

Από τους κινηματογράφους «Παλλάς», τόσο τον θερινό όσο και τον χειμερινό, μέχρι το ναυπηγείο «Ταρσανάς» αλλά και το «αυτοσχέδιο» ντράιβ ιν στην Ντελαγκράτσια, το Φεστιβάλ εκτείνεται σε όλο το νησί, τονίζοντας τη μοναδική φυσιογνωμία του τοπίου μέσα από τη σύνδεσή του με την έβδομη τέχνη.

Στην έβδομη διοργάνωσή του, το SIFF θέτει στο επίκεντρό του το θέμα της «Υπερέκθεσης», μιας έννοιας που μπορεί να αναφέρεται σε μια σειρά διαφορετικών φαινομένων, από τη φωτογραφική μέθοδο και την αποκάλυψη του φυσικού τοπίου υπό τον καυτό ήλιο της Μεσογείου έως την επαφή με τα ευάλωτα (κοινωνικά και ανθρώπινα) σώματα ή και την πληροφοριακή υπερφόρτωση, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή στη σύγχρονη κοινωνία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το οποίο στηρίζει το SIFF συστηματικά από το 2014.

Από το 2013, έτος ιδρύσεώς του, μέχρι και σήμερα, στόχος του SIFF είναι να συστήσει στο κοινό την τέχνη του κινηματογράφου μέσα από μια διευρυμένη αντίληψη που σπάει τα στενά όρια ενός τυπικού φεστιβάλ.

Το πρόγραμμά του αποτελείται από μια ευρεία γκάμα ταινιών που δηλώνουν και το μοναδικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ: πειραματικός αλλά και αφηγηματικός κινηματογράφος, σύγχρονος και κλασικός, ελληνικός και διεθνής.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συμπληρώνονται με πρωτότυπες μουσικές περφόρμανς σε ιδιαίτερα μέρη του νησιού, καθώς και με εργαστήρια με εισηγητές από όλον τον κόσμο, τα οποία απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες του κινηματογράφου.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024