Το φετινό καλοκαίρι, τους ουρανούς της Μασαχουσέτης θα διαπλεύσει η εγκατάσταση του multimedia καλλιτέχνη και σκηνοθέτη Doug Aitken: ένα αερόστατο του οποίου το μπαλόνι έχει αντανακλαστική εξωτερική επιφάνεια και πάνω της θα καθρεφτίζονται τα τοπία της Πολιτείας των ΗΠΑ.

Το αερόστατο «Νέος Ορίζοντας» θα ανεβεί στον ουρανό, στο πλαίσιο των «Art & the Landscape Public Art Series» του οργανισμού The Trustees, του πρώτου οργανισμού προστασίας και συντήρησης στην Αμερική. Από τις 12 ως τις 18 Ιουλίου, σειρά events θα λαμβάνουν χώρα γύρω από το αερόστατο: ανερχόμενοι και καθιερωμένοι μουσικοί και τραγουδοποιοί θα ανεβαίνουν στη σκηνή, τις βραδινές ώρες.

 

«Όταν προσκαλούμε καλλιτέχνες να ανταποκριθούν στα τοπία μας μέσω της τέχνης τους και του προγράμματός μας «Art & Landscape», αναμένουμε εμπνευσμένες αντιδράσεις, αλλά αυτό το πρότζεκτ από τον Doug Aitken υπερβαίνει τις προσδοκίες μας» δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Μπάρμαπρα Έρικσον. «Δεν πήρε μόνο την έννοια του τοπίου αλλά και τα ιδανικά της προστασίας, τις αξίες της κοινωνικής συνείδησης και τη νοσταλγία των καλύτερων καλοκαιρινών ταξιδιών και τα συνδύασε όλα σε μια οπτικά ποιητική έκφραση του καλοκαιριού της Νέα Αγγλίας» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ