Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H μόδα μιας γαλλικής βίλας

H μόδα μιας γαλλικής βίλας

Για την εκπρόσωπο των χορηγών των φετινών βραβείων Μόδας του φεστιβάλ της Hyères, αυτό το στυλ προσδιορίζεται από φιλικότητα και επεξεργασμένη χαλαρότητα μέσα σε μία ατμόσφαιρα ευγένειας που ξεπερνά τους κανόνες του κλασικο

Η βίλα Νοάιγ, βρίσκεται στην περιοχή Hyères στη νότια Γαλλία και χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’30 από τον μοντερνιστή αρχιτέκτονα Ρόμπερτ Μαλέ – Στίβενς, προορισμένη  να εξελιχθεί από κατοικία καλλιτεχνών σε κόμβο δημιουργικών συναντήσεων. Η κατοικία των καλλιτεχνών Μαρί-Λορ και Σαρλ ντε Νοάιγ  γέμισε από το πνεύμα των καλλιτεχνών που επισκέφτηκαν το σπίτι ή έζησαν εκεί όπως ο Λουίς Μπουνιουέλ, ο Μαν Ρέι, ο Νταλί και ο Ζαν Κοκτό. Από τη δεκαετία του 1930, ο Ντε Νοάιγ συγκέντρωσε στην κατοικία του τους εκπροσώπους από τους κόσμους της τέχνης, της μόδας, του ντιζάιν  και της λογοτεχνίας. Σήμερα η βίλα Νοάιγ αποτελεί τον χώρο συναντήσεων για τη σύγχρονη μόδα, με την υποστήριξη και τη χρηματική ενίσχυση του οίκου Chanel. Το κτίριο του γαλλικού μοντερνισμού φιλοξενεί το ετήσιο φεστιβάλ μόδας της Ιέρ μέσα από το οποίο αναδύονται οι νέοι σχεδιαστές, αλλά και οι πρωταγωνιστές του κόσμου της μόδας, φωτογράφοι, ντιζάϊνερς, γραφίστες και το έργο τους. Είναι μια παράδοση που το Φεστιβάλ της Hyères πέτυχε να αποδώσει με ένα συγκεκριμένο ύφος: το στυλ της βίλας Νοάιγ.

Για την εκπρόσωπο των χορηγών των φετινών βραβείων Μόδας του φεστιβάλ της Hyères, αυτό το στυλ προσδιορίζεται από φιλικότητα και  επεξεργασμένη χαλαρότητα μέσα σε μία ατμόσφαιρα ευγένειας που ξεπερνά τους κανόνες του κλασικού. Η μόδα στο φεστιβάλ της Hyères αντιμετωπίζει το παρόν ακριβώς όπως αναδύεται στην πραγματικότητα. Ο προβληματισμός γύρω από την προστασία και την ατομική ασφάλεια, τη μετακίνηση, την αναδίπλωση προς το εσωτερικό του εαυτού, την εκτίναξη του «εγώ» δεν είναι μόνο τα θέματα σε συμπόσια φιλοσοφίας. Είναι επίσης παράμετροι για τους σχεδιαστές ώστε να παρουσιάσουν ρούχα και αξεσουάρ που ανταποκρίνονται σε σύγχρονες συνθήκες.

Πολλοί από τους νέους δημιουργούς που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση των βραβείων μόδας παρουσίασαν κομμάτια τα οποία ρέουν στο σώμα με διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η ανακύκλωση, οι ιδέες σχετικά με την οικολογική ευθύνη επίσης γλίστρησαν στις ραφές τους με έξυπνο τρόπο και μέσα από διαφορετικά υλικά, προτείνοντας μία άλλη ματιά γύρω από το φαινόμενο της μόδας. Το στυλ της βίλα Νοάιγ ξεχωρίζει για την επίδειξη πειραματισμού, καθώς δεν φορτώνει τα ρούχα με συναισθηματική νοσταλγία όπως συνήθιζαν οι οίκοι μόδας του παρελθόντος.

Η επιρροή από το ιστορικό στυλ της πολυτέλειας υπάρχει ώς ένα βαθμό στα κριτήρια αισθητικής των βραβευμένων σχεδιαστών. Οι οποίοι έχουν κοινή αφετηρία το στοιχείο της προστασίας. Οι λεπτομέρειες του όγκου, των υφασμάτινων προεκτάσεων προσδίδουν στα ρούχα τους την αίσθηση της ασφάλειας την οποία φαίνεται ότι θεωρούν σημαντική. Ο κάτοχος του βραβείου Première Vision του 34ου διεθνούς φεστιβάλ μόδας και φωτογραφίας της Hyères είναι ο Αυστριακός Κριστόφ Ρουμπφ, ο οποίος παρουσίασε τις δυσανάλογες προτάσεις του για κάλυψη του ανδρικού σώματος μέσα από το φανταστικό σενάριό του «για ένα παιδί που μεγαλώνει μόνο του στο δάσος, συνειδητοποιώντας ότι στην πραγματικότητα είναι ένας πρίγκιπας».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024