Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μόδα κατά του φασισμού

Η μόδα κατά του φασισμού

Aντιφασιστικό Τ-shirt που συνδέεται με φασιστικές επιθέσεις παρουσιάστηκε σε επίδειξη μόδας στην Τιφλίδα

Η περασμένη εβδομάδα έκρυβε δυσάρεστα για τον Βρετανό ακροδεξιό ακτιβιστή Τόμι Ρόμπινσον, τον οποίο περιέλουσαν με μιλκσέικ δύο φορές μέσα δύο μέρες.

Προς το παρόν στην προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές ο Τόμι Ρόμπινσον ιδρυτής της ισλαμοφοβικής ακροδεξιάς οργάνωσης «EDL» (English Defence League προσπαθεί να εξασφαλίσει έδρα ευρωβουλευτή για το βορειοδυτικό τμήμα της Αγγλίας – αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με σφοδρές αντιδράσεις τόσο μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων όσο και πολιτών.

Στις 2 Μαΐου, ένας άγνωστος του πέταξε ένα ποτήρι μιλκσέικ στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Μπάρι στην περιοχή του Μάντσεστερ.

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, τον Ρόμπινσον στο κέντρο της πόλης Γουόρινγκτον περιέλουσε με μιλκσέικ ο Ντανιάλ Μαχμούντ, 23χρονος Αφγανός πρόσφυγας φωνάζοντας: «Αυτό παίρνεις αν είσαι φασίστας!».

Αντιφασιστικά t-shirt

Από την επόμενη σεζόν, αν θέλει κάποιος να στηρίξει τους αντιφασίστες που ρίχνουν το ρόφημα με βάση το γάλα θα μπορεί να το κάνει φορώντας T-shirt του σχεδιαστή μόδας με έδρα την Τιφλίδα Gola Damian.

Στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας, σχεδόν ταυτόχρονα με το δεύτερο περιστατικό, ο Damian παρουσίασε σύμφωνα με το ΑΠΕ, τη νέα του συλλογή που αποδείχθηκε συμπτωματικά επίκαιρη. Ένα από τα σχέδιά του, ένα φωσφοριζέ T-shirt αναγράφει το σύνθημα «My Milkshake Boys».

Αν και η αναφορά προφανώς σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με ό, τι συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, το λεγόμενο τρομερό παιδί της γεωργιανής μόδας συνηθίζει να κάνει πολιτικές δηλώσεις μέσω των δημιουργιών του. Γνωστός για την διερεύνηση της σεξουαλικότητας και του φύλου, ο Damian τάσσεται σταθερά κατά του συντηρητισμού της χώρας του με τις πρωτοποριακές του συλλογές, αναφέρει το dazeddigital.

Ο όρος «μιλκσέικ αγόρι» αναφέρεται σε ορισμένους από τους άνδρες που αποτελούν μέρος της κοινότητας LGBTQ και στο ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν τέτοιες διακρίσεις ως αποτέλεσμα του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024