Παπακώστα: Η Πολιτεία προστατεύει τους δικαστικούς λειτουργούς
Απάντηση στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για απειλή της ζωής δικαστικών λειτουργών από τον Ρουβίκωνα και καλεί την Πολιτεία να τους προστατέψει, έδωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα
«Η Δημοκρατία είναι ισχυρή, παρότι αμύνεται πάντα, δεν επιτίθεται στους πολεμίους της, διότι τα ισχυρά όπλα της είναι το Σύνταγμα, οι Νόμοι, η εμπεδωμένη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών και το Κράτος Δικαίου.
Υπό την έννοια λοιπόν αυτή, η Πολιτεία περιφρουρεί τους λειτουργούς της και ιδίως τους δικαστικούς λειτουργούς, στην ακώλυτη άσκηση του δικαιοδοτικού τους καθήκοντος δίχως αστερίσκους.
Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης στην Δημοκρατία, έχει ως όριό του την μη πρόκληση του δημοκρατικού αισθήματος των πολιτών και την μη απειλή χρήσης βίας η οποία στοχεύει την ελεύθερη βούληση των θεσμικών παραγόντων της Δημοκρατίας.
Αυτή η συμπεριφορά συνιστά παθογένεια και συναρτάται απολύτως με φασίζουσες νοοτροπίες οι οποίες δεν χωράνε στο πλαίσιο της Δημοκρατίας».
- Κέιτ Χάντσον: Η αντίδραση της όταν μαθαίνει την υποψηφιότητα της στα Όσκαρ μαζί με τη μητέρα της Γκόλντι Χον
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης
- Κακοκαιρία στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές – Τα νότια προάστια μετρούν τις πληγές τους


