Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τάκης Μόσχος: H τελευταία του εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι

Τάκης Μόσχος: H τελευταία του εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα, σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη, συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές Κοινωνιολογίας και Καλών Τεχνών στη Γερμανία.

Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος μετά από εγκεφαλικά επεισόδια που τον είχαν βυθίσει σε κώμα τους τελευταίους μήνες.

Η τελευταία θεατρική εμφάνιση του ήταν στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» το 2018, στην οποία ο Μόσχος υποδυόταν τον Πατέρα Λαυρέντιο.

Το μελοδραματικό  αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», η πιο σπαρακτική ιστορία αγάπης στο παγκόσμιο δραματολόγιο ζωντάνεψε στη σκηνή του ΔΗΠΕ θέατρο Κοζάνης, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη.

Ο «Αργύρης» της ταινίας «Γλυκιά Συμμορία» (1983) του Ν. Νικολαϊδη, ο «Ναπολέων Λαπαθιώτης» της ταινίας «Μετέωρο και Σκιά» (1985) του Τάκη Σπετσιώτη τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Σκόπελο, μια ήσυχη ζωή όπως έλεγε, σκηνοθετώντας μια ερασιτεχνική ομάδα του νησιού. Είχε επιλέξει να ζει μακριά από την Αθήνα και τον εθισμό του στα ναρκωτικά τον οποίο εξάλλου είχε ο ίδιος δημοσιοποιήσει.

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα, σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη, συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές Κοινωνιολογίας και Καλών Τεχνών στη Γερμανία.

Ο γοητευτικός ηθοποιός επιστρέφοντας στην Αθήνα εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα σαν μοντέλο και στη συνέχεια πέρασε στη μεγάλη οθόνη στον «Αγγελο» (1982) του Γ. Κατακουζηνού, την πρώτη ελληνική ταινία που μίλησε για την ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα.

Ενας από τους τελευταίους ρόλους του Τ. Μόσχου στο κινηματογράφο ήταν στη ταινία «Οι Αισθηματίες» (2014) του Ν. Τριανταφυλλίδη.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024