Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την Αριάν Λαμπέντ ως ηθοποιό, μούσα και σύζυγο του Γιώργου Λάνθιμου, ωστόσο ήρθε η ώρα να την γνωρίσουμε και ως σκηνοθέτη, στην πρώτη της δουλειά πίσω από τις κάμερες.

Μπορεί ο Γιώργος Λάνθιμος να ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της χρονιάς, καθώς η ταινία του «Η Ευνοούμενη» σάρωσε τα κινηματογραφικά βραβεία σε Ευρώπη και Αμερική, όμως λίγη από την λάμψη του Έλληνα σκηνοθέτη έκλεψε και η κομψή σύζυγός του, Αριάν Λαμπέντ.

Η γοητευτική Αριάν Λαμπέντ έκτος από μούσα του Γιώργου Λάνθιμου, είναι ένα από τα φρέσκα και ενδιαφέροντα πρόσωπα του ευρωπαϊκού σινεμά και έχει πρωταγωνιστήσει στους θεατρικούς Vasistas αλλά και στο «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη, για το οποίο κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα του συζύγου της και να ασχοληθεί με την σκηνοθεσία δημιουργώντας μια ταινία μικρού μήκους. Η ταινία της με τίτλο «Olla» θα πάρει μέρος στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών.

Η ταινία

Την κεντρική ηρωίδα την οποία υποδύεται η Ρομάνα Λόμπατς. Η Ολα είναι μια γυναίκα που έρχεται σε ένα προάστιο μιας γαλλικής πόλης για να ζήσει με τον Πιερ, έναν άντρα που γνώρισε μέσω ενός site γνωριμιών με γυναίκες της ανατολικής Ευρώπης. Ο Πιερ φροντίζει την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα του, η Ολα δεν μιλάει την ίδια γλώσσα με αυτόν, και η επικοινωνία τους είναι δύσκολη. Και μολονότι η Ολα θα προσπαθήσει να ταιριάξει στο καινούριο της περιβάλλον, σύντομα θα ανακαλύψει ότι αυτό που θέλει πάνω απ’ όλα είναι η απόλυτη ελευθερία.

Το «Olla» γυρίστηκε το περασμένο φθινόπωρο στη Βουργουνδία με διευθυντή φωτογραφίας τον Μπαλταζάρ Λαμπ, ο οποίος είχε δουλέψει ανάμεσα σε άλλα φιλμ και στο «Voir du Pays» των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν, στο οποίο η Αριάν Λαμπέντ πρωταγωνιστούσε.