Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πανέμορφη Αριάν Λαμπέντ είναι η έμπνευση του Γιώργου Λάνθιμου

Η πανέμορφη Αριάν Λαμπέντ είναι η έμπνευση του Γιώργου Λάνθιμου

Η 34χρονη ηθοποιός Αριάν Λαμπέντ έλαμψε στο πλευρό του συζύγου της, Γιώργου Λάνθιμου στην απονομή των βραβείων Όσκαρ 2019

Η 34χρονη γεννημένη στην Αθήνα ηθοποιός Αριάν Λαμπέντ έλαμψε στο πλευρό του συζύγου της, Γιώργου Λάνθιμου στην απονομή των βραβείων Όσκαρ 2019.

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, μπορεί να μην κέρδισε ένα χρυσό αγαλματίδιο με το όνομα του χαραγμένο, όμως τη στιγμή που η Ολίβια Κόλμαν παρέλαβε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία η «Ευνοούμενη», ο σκηνοθέτης της δάκρυσε, ενώ το ίδιο συγκινημένη φάνηκε δίπλα του και η σύζυγός του Αριάν Λαμπέντ.

https://www.youtube.com/watch?v=hy8z_Tq_VHo

Ποια είναι όμως η όμορφη σύζυγος του Έλληνα σκηνοθέτη;

Η Αριάν Λαμπέντ γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και Γαλλίας.Οι γονείς της είναι και οι δύο Γάλλοι, η μητέρα της καθηγήτρια Γερμανικών και ο πατέρας της μαθηματικός. Η αγάπη τους για την ελληνική ομορφιά και τον πολιτισμό τούς έφερε στην Ελλάδα, όπου έπιασαν δουλειά στο Ελληνογαλλικό Κολέγιο.

Στα έξι της χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά της στη Φράιμπουργκ στη Γερμανία και στα δώδεκά της επέστρεψε στη γενέτειρα των γονιών της στο Μπουρζ στη Γαλλία. Μετά από δέκα χρόνια σπουδών χορού, αποφάσισε στα 18 της χρόνια να ασχοληθεί με την υποκριτική, σπουδάζοντας στο Université de Provence στη Μασσαλία. Εκεί, γνώρισε την σκηνοθέτιδα Αργυρώ Χιώτη και μαζί με την Νάιμα Καρμπαχάλ ίδρυσαν το 2005 την καταξιωμένη σήμερα διεθνώς θεατρική ομάδα Vasistas.

Ο κινηματογράφος μπήκε στη ζωή της, όταν την ανακάλυψε η Αθηνά Τσαγγάρη και της έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Attenberg», ταινία που χάρισε στην Λαμπέντ το βραβείο «Coppa Volpi Α΄» γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024